28. ledna 2011 • 23:16

Kotalíka v NHL nechce nikdo, musel na farmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejový útočník Aleš Kotalík se stal v Calgary opět nadbytečným. Vedení Flames jej zařadilo na listinu volných hráčů a nabídlo jej dalším klubům. Českého forvarda si ale nikdo jiný nevybral a vedení Calgary následně poslalo bronzového medailistu z olympiády 2006 v Turíně na farmu do Abbotsfordu do nižší AHL, kam se Kotalík přesune po přestávce pro Utkání hvězd.



Kanadský klub získal dvaatřicetiletého českého hráče v minulé sezoně z New York Rangers, ale po skončení ročníku již o jeho služby neměl zájem. Už v červnu jej nabídl ostatním klubům, ale poté co hráčova práva a smlouvu nikdo nepřevzal, dal mu šanci v přípravném kempu před tímto ročníkem kanadsko-americké soutěže.

Jindřichohradecký rodák Kotalík se v přípravě uvedl dobře, ve čtyřech zápasech vstřelil tři branky, přidal dvě asistence a zdálo se, že by mohl získat stabilní místo v sestavě. Na začátku října si ale poranil koleno, marodil až do prosince a poté na své výkony z přípravy nenavázal.

Kotalík, kterému smlouva zajišťuje roční příjem tři miliony dolarů, ve dvaceti zápasech vstřelil jen tři góly a v průměru strávil na ledě 12:26 minuty.

V posledních třech zápasech ale v sestavě chyběl, a protože Calgary všechny duely vyhrálo, není podle zámořského tisku pravděpodobné, že jej trenér Brent Sutter do základní kádru nyní opět zařadí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud