11. března 2011 • 08:14

Kubina zaplatí za faul loktem milion korun

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Tenhle faul ho přijde pořádně draho. Český obránce Tampy Bay Pavel Kubina v utkání s Chicagem loktem sestřelil útočníka Davida Bollanda a bude pykat. Za nešetrný zákrok ho NHL potrestala pokutou vyšší než milion korun. Kubina navíc vyfasoval ještě třízápasový distanc.



Zákrok potrestala NHL až dodatečně, český obránce za něj nedostal ani dvě minuty. Kubina ve středním pásmu trefil zezadu do hlavy útočníka Chicaga Davida Bollanda. Ten po ostrém zákroku utkání nedohrál, v prvním útoku ho nahradil Michael Frolík. Chicago i bez něj zvítězilo 4:3.

Tvrdý úder však má dohru. NHL potrestala trojnásobného mistra světa vysokou pokutou, k ní ještě přidala stopku na tři zápasy. Kubina musí zaplatit přesně 60 096 dolarů a 76 centů. Tahle částka se vyměřuje na základě jeho ročního platu, který činí 4 200 000 dolarů.

Kubina tak vynechá duely Tampy proti Ottawě, Floridě a Torontu. Do sestavy se vrátí až v utkání s Montrealem.

Český bek dostal pokutu už během svého působení ve Vítkovicích v době výluky NHL. Za nařčení z korupce rozhodčího Petra Boliny v roce 2004 měl zaplatit  400 tisíc, trest mu byl nakonec snížen na 75 tisíc.

Nešetrný zákrok Pavla Kubiny v utkání s Chicagem



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud