20. dubna 2011 • 07:36

Chicago odmítlo konec, třemi body pomohl Frolík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Chicaga odvrátili hrozbu vyřazení, když ve čtvrtém utkání úvodního kola play off NHL rozdrtili doma Vancouver 7:2 a snížili stav série na 1:3.



Jedním z hlavních strůjců hladkého vítězství Blackhawks byl český útočník Michael Frolík, který jeden gól vstřelil, na další dva přihrál a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Dave Bolland, s nímž Frolík nově nastoupil v jedné formaci, si připsal čtyři body za jednu trefu a tři asistence.

"Nešel jsem do zápasu s tím, že získám čtyři body. Doufal jsem ve výhru. A mám obojí, byla to dnes zábava," uvedl Bolland, který se vrátil do sestavy Chicaga po šesti týdnech. Mimo hru byl kvůli otřesu mozku po úderu loktem od Pavla Kubiny, který obdržel za svůj zákrok třízápasovou suspendaci.

"Takové zranění nechcete uspěchat, protože nikdy nevíte, co bude následovat. Po testech jsem ale věděl, že je moje hlava stoprocentně v pořádku a že můžu hrát," komentoval svůj zdravotní stav Bolland, jenž v utkání zaznamenal i čtyři kladné body za účast na ledě při vstřelených a obdržených brankách. Stejnou bilanci měli všichni jeho spoluhráči z pětky Frolík, Bryan Bickell a obránci Niklas Hjalmarsson a Brian Campbell.

Obhájce Stanleyova poháru si vypracoval rozhodující náskok v druhé třetině, kdy čtyřmi góly odskočil soupeři z 1:1 na 5:1. Gólman Vancouveru Roberto Luongo střídal v poslední části po šestém gólu.

"Nemůžete říkat, že by to byla Luongova vina. Takovouhle porážku nemůžete házet jenom na jednoho hráče. Dnes jsme selhali jako celek. Předpokládám, že dnes není nikdo spokojený se svým výkonem," zastal se obránce Kevin Bieksa Luonga, který chytil 22 z 28 střel.

Zdálo se, že se Luongo se v závěru první třetiny při jednom zákroku zranil, ale v zápase pokračoval. Nicméně kapitán Chicaga Jonathan Toews připustil, že si někdo z jeho spoluhráčů všimnul, že ho to bolí.

"Samozřejmě mu nikdo nechce ublížit. Jen se mu snažíme naší aktivitou v předbrankovém prostoru jeho práci ztížit. V tom jsme si dnes počínali lépe," prohlásil Toews. "Je příjemné vidět, že je k překonání. V minulých zápasech právě jeho zákroky rozhodovaly. Chtěli jsme to otočit," dodal Toews.

Na druhou stranu Luongo se podle svých slov cítil v utkání zdravotně dobře.
Nevedlo se příliš ani dalším oporám týmu: Daniel Sedin se prosadil až v závěrečných minutách korigujícím gólem na 2:7 a jeho dvojče Henrik v zápase nebodovalo. Oba si navíc do tabulky pravdy připsali sedm záporných bodů.

"Neříkám to letos často, ale soupeř nás přehrál. Musíme na to zapomenout, obrátit list a připravit se dobře na další zápas," konstatoval trenér Vancouveru Alain Vigneault.

Žraloci smazali čtyřbrankovou ztrátu

Hokejisty San Jose nesrazilo na ledě Los Angeles ani čtyřbrankové manko a po vítězství 6:5 v prodloužení se ujali v sérii vedení 2:1 na zápasy. Sharks dali všech pět branek v základní hrací době ve druhé třetině, v níž dotahovali ztrátu 0:4 a 3:5. Ve čtvrté minutě prodloužení pak završil úspěšný obrat Devin Setoguchi.

"Pokud bychom sklopili hlavy, litovali se, tak to skončí šest, sedm, nebo osm ku nule. To jsme nechtěli dopustit. Dali jsme gól a najednou jakoby se v nás probudila myšlenka, že to umíme, že můžeme překonat jejich gólmana," popisoval Setoguchi rozpoložení týmu, který v minulém zápase nevstřelil soupeři ani jeden gól. "Dřeli jsme, dostávali jsme se k dorážkám a to vedlo ke gólům a obratu," dodal.

San Jose se stalo čtvrtým týmem v historii soutěže, kterému se v play off povedlo zvítězit, přestože v průběhu zápasu prohrávalo o čtyři a více branek.

Tento kousek naposledy dokázala Minnesota North Stars před šestadvaceti lety. "Měli jsme velké štěstí, že jsme to otočili. Jsme z toho nadšení, ale víme, že je to něco výjimečného a že se to bude znovu těžko opakovat," uvedl trenér vítězů Todd McLellan.

Na druhé straně pochopitelně zavládalo velké zklamání. "Bolí to. Teď se cítíme mizerně, ale zítra je nový den. Musíme to nechat být, už se tím nezaobírat a soustředit se na další zápas a vyrovnat sérii," uvedl domácí obránce Matt Greene.

Západní konference - 3. zápas:

Los Angeles - San Jose 5:6 v prodl. (3:0, 2:5. 0:0 - 0:1)
Branky:
3. Mitchell, 3. Clifford, 19. Handzuš, 21. Richardson, 34. Smyth - 27. a 39. Clowe, 24. Marleau, 34. Couture, 40. Pavelski, 64. Setoguchi. Střely na branku: 22:36. Diváci: 18.216. Stav série: 1:2.

Západní konference - 4. zápas:

Chicago - Vancouver 7:2 (1:1, 4:0, 2:1)
Branky:
43. a 54. Sharp, 2. Bickell (Frolík), 26. Campbell, 26. Keith (Frolík), 35. Bolland, 39. Frolík - 5. Salo, 57. D. Sedin. Střely na branku: 35:23. Diváci: 21.757. Stav série: 1:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud