18. května 2011 • 14:33

Jágra nechceme, vzkazuje šéf Pittsburghu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Jaromíra Jágra do Pittsburghu? Nic takového se prý ani v nejmenším nechystá. Ačkoliv se při fantastickém vystoupení českého útočníka na mistrovství světa v souvislosti s jeho možným návratem do NHL skloňovalo právě i jméno Jágrova prvního působiště, generální manažer Ray Shero vše popírá. "Nevím, kde se takovéhle zvěsti berou," odmítá rázně všechny spekulace.



"O Jágrovi jsme se nebavili už pár let. Trochu jsme o něm mluvili po tom, co skončil v Rangers (červenec 2008), ale to je všechno," řekl šéf Penguins deníku Pittsburgh Tribune-Review.

Vlnu spekulací ohledně návratu do Pittsburghu rozvířilo i pozvání na golfový turnaj klubových legend, které vedení klubu Jágrovi poslalo přes Zbyňka Michálka.  V létě by se tak ve městě Oceli měla sejít většina hráčů, kteří v roce 1991 vyhráli Stanley Cup.

"Chtěli jsme ho pozvat osobně, abychom zdůraznili jeho přínos pro náš klub," říká Shero, který popírá jakýkoliv kontakt s Jágrovými agenty. "To je opravdu všechno, co se stalo."

Jágr se stal ve svých 39 letech nejlepším útočníkem světového šampionátu, kde český tým získal bronzové medaile. V Omsku mu po sezoně skončila smlouva a on přemítá nad svým dalším působištěm.

Mario Lemieux, Brian Trottier, Rick Toccchet a Jaromír Jágr po zisku Stanley Cupu v roce 1992.
Mario Lemieux, Brian Trottier, Rick Toccchet a Jaromír Jágr po zisku Stanley Cupu v roce 1992.

Ožila i myšlenka na jeho návrat do NHL, kde se o něho eminentně zajímá Montreal, pravděpodobnější ale je Jágrovo setrvání v ruské KHL. Největší šanci ulovit slavného útočníka má podle zdrojů deníku Sport bohatý Petrohrad.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud