2. července 2011 • 13:46

Zájemci o Vokouna mizí, Colorado už má Giguera

Autor: lah, mjk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve bylo jasné, že nezůstane na Floridě. Pak padlo stěhování do Denveru. Brankář Tomáš Vokoun si na začátku burzy s volnými hráči příliš nevýskal. U Panthers ho vystřídal Jose Theodore, v Coloradu získali Rusa Semjona Varlamova a Kanaďana Jeana-Sébastiena Giguerea.



Mistr světa z Kölnu musí čekat. Podle spekulací by mohl zamířit do Washingtonu, kde už dvouletou smlouvu za 7 milionů dolarů podepsal obránce Roman Hamrlík. Ale v případě zájmu o českého gólmana by Capitals museli uvolnit prostor pod platovým stropem.

Z hlavního města USA totiž odešel zmiňovaný Varlamov už navíc působí další Čech Michal Neuvirth, který si v loňské sezoně vydobil pozici spolehlivé jedničky.


Čtyřiatřicetiletý rodák z Karlových Varů tak stále nemá jisté, že vůbec v NHL setrvá. Počet zájemců o jeho služby se totiž každou hodinou snižuje. Smlouvu mu před časem nabídl i ruský Omsk, pro Vokouna je však prý prioritní setrvání za mořem.

Vysoké kontrakty podepsali útočníci Radim Vrbata a Tomáš Fleischmann. První se dohodl na třech letech s Phoenixem za celkem 9 milionů dolarů a druhý bude čtyři roky sloužit Floridě za 18 milionů dolarů. Polepšil si i Jan Hejda, v Coloradu zinkasuje 13 milionů za 4 sezony. Celkem si Češi za prvních šest hodin burzy přišli na 54,5 milionu dolarů.

Nové kontrakty českých hokejistů v NHL (v dolarech)
Jaromír Jágr - Philadelphia - 1 rok 3,3 mil.
Tomáš Fleischmann - Florida - 4 roky - 18 mil.
Roman Hamrlík - Washington - 2 roky - 7 mil.
Jan Hejda - Colorado - 4 roky - 13 mil.
Radek Dvořák - Dallas - 1 rok - 1,5 mil.
Jiří Tlustý - Carolina - 1 rok - 525 tis.
Jakub Voráček - Philadelphia - 1 rok - 2,25 mil.
Radim Vrbata - Phoenix - 3 roky - 9 mil.
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud