František Suchan
29. července 2011 • 06:43

Jágrovi uvolnili místo ve Philadelphii alkoholoví hříšníci!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Philadelphie pomohly Jaromíru Jágrovi pitky… Ne, nechápejte to špatně. Legendární osmašedástka v ničem nejede. Jde o to, že místní list Daily News přinesl informace o zákulisí červnového trejdu kapitána Mika Richardse a Jeffa Cartera. Dva tahouni týmu prý museli odejít kvůli špatné životosprávě. „Blbost,“ brání se teď. Nahradit je bude muset právě i Jágr.



Ve Flyers se tvoří nové jádro týmu. Dosavadní lídři jsou pryč, hlavní role se teprve budou rozdávat podle toho, jak se kdo osvědčí. Především proto si Jaromír Jágr vybral Philadelphii jako místo svého návratu do NHL, sám to říká.

A co tým, který byl loni ve finále Stanley Cupu, do pozice hledání nových šéfů kabiny dostalo? Výměny Mika Richardse a Jeffa Cartera, kapitána a jeho tradičního parťáka. První už je v Los Angeles, druhý v Columbusu a místo něj přišel český mistr světa Jakub Voráček.

Nečekané odeslání dvou šestadvacetiletých útočných hvězd, které měly dlouhodobé kontrakty, zacloumalo městem. Fanoušci to nemohli pochopit.
List Philadelphia Daily News teď přinesl možné vysvětlení.
Alkohol.

S odhalením přišel redaktor společenské rubriky Dan Gross. O takzvaném „Old Town Gang“ se ve Philadelphii potichu mluvilo už dřív. Šlo o partu hráčů, kteří bydleli v centru města a čas mezi zápasy si měli zpestřovat nočním životem. Kvůli tomu už údajně musel v roce 2009 odejít útočník Joffrey Lupul. Vyměnili ho do Anaheimu za beka Chrise Prongera.

Teď ho následovala větší jména. Richards a Carter. Gross se odvolává na dva nejmenované hráče současného mužstva a jejich následující příběh…
Kouč Peter Laviolette prý po svém nástupu k týmu požádal hráče, aby slíbili, že se měsíc nedotknou alkoholu a jako stvrzení svého závazku napsali číslo svého dresu na tabuli v šatně. Kabina tomu v nadsázce říkala „Dry Island,“ tedy něco jako „vyschlý ostrov.“

Richardsova osmnáctka a Carterova sedmnáctka se ovšem mezi ostatními neobjevily. Stejně tak v dalších případech, kdy se tahle praxe opakovala.
Vedení i někteří spoluhráči prý nebyli z jejich životosprávy nadšení a přerostlo to ve zmíněné červnové trejdy.

„Už to nemůže být dál od pravdy, než to je takhle,“ reagoval ale Mike Richards, mimo jiné olympijský vítěz z Vancouveru, v kanadské televizi TSN. „Bohužel se věci překrucují a vytrhují z kontextu. Není to pravda ani v nejmenším.“

Do Philadelphie pomohly Jaromíru Jágrovi pitky… Ne, legendární osmašedástka v ničem nejede, ale Mike Richards a Jeff Carter si užívali víc, než byl klub ochotný tolerovat.
Do Philadelphie pomohly Jaromíru Jágrovi pitky… Ne, legendární osmašedástka v ničem nejede, ale Mike Richards a Jeff Carter si užívali víc, než byl klub ochotný tolerovat.

Richardsovi se nelíbí, že někdo vynáší interní záležitosti z kabiny. „Celé to byla jen taková sranda, které se půlka týmu účastnila a druhá ne,“ vysvětloval. „Nic velkého, prostě jen vtípek v kabině. Evidentně se ale dostal ven a někdo se to teď celé snaží nafouknout.“

Odmítavými slovy se zaklínal i generální manažer Paul Holmgren. „Hodně mě naštvalo, že se tohle dostalo ven. To je naše šatna, naše svátost, naše paluba. Někdo překročil hranice,“ hudroval. To, že by bylo nepřiměřené pití důvodem k výměně, označil jako nesmyslné. „I když se to týkalo Mika a Jeffa, udělali jsme dva dobré trejdy, které z nás teď i do budoucna udělají lepší tým,“ tvrdil.

Následně po výměnách Holmgren podepsal dlouhodobou smlouvu s ruským brankářem Iljou Bryzgalovem a hlavně, na trhu volných hráčů vyfouknul konkurenci Jaromíra Jágra.

Na něm teď je, pomoct dát překopaný soubor dohromady, zapojit svoje vůdčí schopnosti a z nově poskládané party udělat partu vítěznou.

„Sám nevím, co bylo za odchodem Richardse s Carterem, ale každopádně to je velké oslabení,“ nechala se slyšet česká legenda.

Jedno je jisté. Jágr je známý tím, že se alkoholu ani nedotkne. Tím půjde ostatním příkladem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud