25. srpna 2011 • 17:42

Crosby je pod dohledem specialistů, klub stále neví, kdy se vrátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Sidney Crosby navštěvuje po otřesu mozku nejlepší specialisty v zámoří, kteří sledují jeho pokroky v rehabilitaci. Termín možného návratu jedné z největších hvězd NHL na led při plné zátěži však zůstává nejasný. Vedení Penguins ve středu uvedlo, že očekává Crosbyho zpět v Pittsburghu za několik týdnů.



Čtyřiadvacetiletý Crosby se stále snaží zbavit bolestí hlavy a dalších příznaků následků otřesu mozku, který utrpěl na začátku ledna. Od té doby kapitán Tučnáků do NHL nezasáhl. Přestože zvládl bez potíží většinu ze svého obvyklého tréninkového programu po sezoně, jakmile se dostal k přibližně 90 procentům zátěže, bolesti hlavy se mu vrátily.



Nedávno proto navštívil specialisty v Michiganu a Georgii. "Chtěli jsme ty nejlepší specialisty, abychom si byli jisti, že se mu dostává té nejlepší možné péče. Penguins vždy doporučují svým hráčům, aby měli i nějaké další možnosti léčby a podporují to. O každém kroku hovoříme s (generálním manažerem) Rayem Sherem," uvedl Crosbyho agent Pat Brisson pro klubový web.

Shero již dříve ujistil, že klub nehodlá Crosbyho tlačit k urychlení návratu do hry. Zůstává stále nejisté, zda slavný útočník stihne start přípravného kempu 16. září či úvodní duel nové sezony, který čeká Pittsburgh 6. října na ledě letošního finalisty Stanley Cupu Vancouveru.

"Vždy jsme věděli, že půjde o postupné zotavování - založené hlavně na tom, jak se on sám cítí. Při otřesu mozku není žádná přesně daná a ohraničená doba léčení jako u zranění ramena nebo kolena. To je také důvod, proč jsme ani nestanovili žádné cílené datum návratu jako třeba začátek kempu, 1. října, nebo něco podobného. Sidney bude hrát, až budou všechny symptomy zcela pryč," uvedl Brisson.

Tomáš Kudělka (vpravo) v dresu Ottawy se snaží v přátelském zápase zastavit Sidneyho Crosbyho
Tomáš Kudělka (vpravo) v dresu Ottawy se snaží v přátelském zápase zastavit Sidneyho Crosbyho

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud