22. listopadu 2011 • 04:56

Dobrá zpráva pro český hokej: Jágr má následovníky!

Autor: fan, mjk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před necelým týdnem byl Jaromír Jágr nejproduktivnějším Čechem v NHL. Stačilo však vinou zranění vynechat téměř celá dvě utkání a přes veterána Philadelphie se přehnali hned čtyři draví krajané. Dobrá zpráva pro český hokej. Milan Michálek ve střelecké tabulce prohání ty nejlepší, solidní kadencí se po své sobotní show chlubí i Radim Vrbata. A všem krajanům vévodí montrealský dirigent Tomáš Plekanec, možná nejuniverzálnější hráč ligy.



Do první dvacítky bodování NHL po základní části se jako poslední vměstnal Patrik Eliáš před dlouhými třemi lety. Opora New Jersey si tehdy dokázala udržet průměr bod na zápas.

A právě takovou bilancí se po zhruba čtvrtině odehrané sezony můžou pochlubit hned tři české hvězdy: na 19. místě figurující Plekanec, 25. Fleischmann a o dalších sedm příček zpět stálice Eliáš. Navíc mezi nimi vměstnaný kanonýr Michálek si drží úctyhodnou bilanci více než jednoho vstřeleného gólu na dva zápasy.

Jágr exkluzivně deníku Sport přiznal, že by se do sestavy Flyers mohl vrátit už v dnešním nočním s Carolinou. Přesto, bude mu to stačit, aby dohnal rozjeté mladší kamarády? Tady je pět Čechů s aktuálně nejzářivější formou…

Tomáš FleischmannFoto ČTK/AP
Tomáš Fleischmann

Odehraných utkání: 19

Kanadských bodů:
19 (8+11)

Forma: 7 bodů za 5 zápasů

Na Floridě nastávají jiné, lepší časy a tentokrát už vážně. Nejhorší tým poslední dekády vede svou divizi a prsty v tom má i český šikula.
Baví nádhernými góly a kličkami, jaké v dresu Panthers už dlouho nikdo neviděl. Fleischmann splňuje to, proč do klubu v létě přišel, je součástí elitní řady týmu, jejíž členové bodují skoro každý zápas a nevypadá to, že by je kromě zranění mělo něco zastavit.

Tomáš PlekanecFoto Reuters
Tomáš Plekanec

Odehraných utkání: 20

Kanadských bodů: 20 (5+15)

Forma: 6 bodů za 3 zápasy

Hokejový Midas nabral úžasnou pohodu: na co sáhne, to se promění ve zlato. Spoluhráčům nabízí vybrané kousky ze svého arzenálu chytrých přihrávek a občas se i sám trefí, když je potřeba. Naposledy v sobotu z pozice, na níž začal úřadovat v této sezoně – jako bek na modré při přesilovce. Nejproduktivnější Čech ligy ztrácí dva body na elitní desítku ligy a je zároveň jejím 4. nejlepším nahrávačem.

Patrik ElíášFoto ČTK/AP
Patrik Eliáš

Odehraných utkání: 18

Kanadských bodů: 18 (8+10)

Forma: 15 z 18 zápasů alespoň s bodem

Nahodil motor a od startu sezony drží plyn pěkně u podlahy. Jen třikrát se stalo, že by večer po utkání nenašel ve statistice alespoň jednu asistenci. I on je podobně jako Plekanec využívaný ve všech herních situacích a vede si výtečně. Neztrácí chuť, neslevuje z tempa a uchvacuje nenápadnou, ale o to větší úderností. Devils vědí, že je na něj spoleh. A vždycky byl.

Milan MichálekFoto ČTK/AP
Milan Michálek

Odehraných utkání: 21

Kanadských bodů: 18 (12+6)

Forma: 4 góly za 7 zápasů

Sype to tam solidně… Bolavá kolena drží, kolega Jason Spezza dál posílá dokonalé přihrávky a nabušený rychlík by přebruslil snad i Martinu Sáblíkovou. Protihráči si nejvíc ze všeho pamatují jeho záda. Jmenovka MICHALEK a číslo devět je totiž to jediné, co vidí, když jim ujíždí. Stejně tak uniká konkurenci ve střelecké tabulce, jen dva hráči NHL zatím nastřádali víc branek než on…

Radim VrbataFoto Michal Beránek SPORT
Radim Vrbata

Odehraných utkání: 18

Kanadských bodů: 15 (8+7)

Forma:
7 gólů za 9 zápasů

V sobotu se připomněl další dvougólovým výkonem, už třetím v sezoně. Tentokrát zničil Buffalo. V ústraní arizonské pouště rozjíždí jeden ze svých nejlepších ročníků. Po slabším začátku nabral střeleckou fazonu a když mu vydrží muška, není vyloučené, že poprvé v kariéře překoná hranici 30 gólů. Jeho síla se skrývá v přesném načasování. Jako by byl všude, kde má být.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud