1. prosince 2011 • 08:37

Anaheim se zbavil kouče Carlylea, bere Boudreau vyhozeného z Capitals

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani výhra 4:1 nad Montrealem nezachránila místo trenérovi Randymu Carlyleovi u hokejistů Anaheimu. Vedení Ducks jej krátce po středečním utkání NHL odvolalo a na jeho pozici dosadilo Bruce Boudreaua, který teprve před dvěma dny musel opustit lavičku Washingtonu.



Anaheim je druhým nejhorším týmem Západní konference, z 24 zápasů získal jen 18 bodů a výhra nad Montrealem znamenala ukončení sedmizápasové série porážek.

Carlyle v klubu působil od roku 2005 a hned na konci sezony 2006/07 slavil s mužstvem zisk Stanley Cupu, jediného v klubové historii. Novou smlouvu měl až do roku 2014, ale kvůli špatným výsledkům teprve v srpnu dohodnuté prodloužení spolupráce pozbylo platnosti.

"Bylo to extrémně těžké rozhodnutí. Randy je vynikající hlavní kouč a pro naši organizaci odváděl ohromnou práci po více než šest sezon. Teď ale jednoduše cítíme, že je potřeba nová krev. A Bruce je prověřený vítěz se skvělými statistikami. Jsme optimisté a věříme, že pod jeho vedením ještě můžeme zvrátit vývoj sezony," uvedl generální manažer týmu Bob Murray, který informoval Carlylea o propuštění čtyřicet minut po zápase.

Carlyle je čtvrtým odvolaným koučem v sezoně a třetím v tomto týdnu. Boudreau byl bez práce od pondělí, kdy jej u týmu Capitals nahradil Dale Hunter. V pondělí skončil také kouč Caroliny Paul Maurice, jehož místo zaujal Kirk Muller.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud