15. února 2012 • 18:36

VIDEO: Kouč Montrealu seřval lenocha Gomeze. Podívejte se, jak

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ Z MONTREALU – V Montrealu už jim dochází trpělivost. Komu a s kým? Trenérům Canadiens s lenochem Scottem Gomezem. S ročním platem 7,5 milionů dolarů by americký útočník mohl aspirovat na jednoho z nejpřeplácenějších hokejistů historie, zato v žebříčku pracovní morálky by krutě pohořel.



Na úterním tréninku Montrealu se do ostré hádky s Gomezem pustil asistent hlavního trenéra Randy Ladouceur. Bouchly v něm saze, už se nemohl dívat, jak Gomez fláká cvičení a útočníka pořádně sjel. Přede všemi. Tvrdě, drsně. I sprostá slova padla.

Ne, to nebyla obyčejná motivační výměna názorů. Fuck, vypadlo z úst trenéra nejednou. „Už tě to nebaví?! Už se ti nechce pracovat?!“ útočil Ladouceur na svěřence. Na hráče, který minulý týden prolomil rok dlouhou sérii bez vstřeleného gólu.

Není tajemstvím, že slavný kanadský klub se hodlá Gomeze zbavit, ovšem s jeho platem a formou najde kupce leda v nějakém hokejovém Kocourkově. Je to patová situace.

Gomez trenérovy výčitky nenechal bez odezvy, i on si řekl své. Ale pak před montrealskými reportéry dělal, jakože se nic nestalo. „Tohle se děje pořád,“ snažil se zůstat nad věcí.

„Ukazuje to jen na jednu věc, že zápal je v nás všech. Nepovedlo se mi jedno cvičení a trenér mě na to upozornil. Není to poprvé, ani naposledy. V týmu nenajdete jiného hráče, který by chtěl vyhrávat víc než já,“ zdůrazňoval 32letý rodák z aljašského Anchorage.

Kouč Montrealu seřval lenocha Scotta Gomeze
Video se připravuje ...

Ano, takhle se obvykle mluví po různých incidentech na tréninku. Bylo tomu tak i nedávno, kdy se pošťuchovali Tomáš Plekanec s bekem P. K. Subbanem. Takové příhody umí vyčistit vzduch v kabině.

Ovšem i montrealští novináři ve svých článcích popisují, že tohle bylo zcela něco jiného. Gomez zkrátka nepracuje, jak má a týmové vedení už to nemíní tolerovat přivřením obou očí.

Hlavní kouč Randy Cunneyworth se jednoznačně postavil za svého kolegu. „Laddy to měl celé pod kontrolou,“ uvedl velitel Habs. „Chceme po hráčích jen to, aby se soustředili na to, co mají. Ta cvičení nejsou složitá, pouze je nutné, aby jim všichni věnovali maximální pozornost. Proto to děláme.“

Gomez si úterním extempore už tak ztížil pozici v mužstvu. Při posledním utkání s Carolinou odehrál jen pár minut, kouč jej dlouho nechal sedět na střídačce.

Možná, že si Gomez na navazujícím tréninku zahrál na uraženého. Svým způsobem se klubu směje do očí. Klubu, který si s americkým potížistou neví moc rady…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud