29. února 2012 • 15:25

Jágr po dalším zmaru Philadelphie: Musíme rychleji střílet!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední tři zápasy, z toho dvě porážky bez jediného vstřeleného gólu. Hokejisté Philadelphie uvízli v mizérii. Mužstvo, které předtím rivaly deptalo střeleckými manévry, najednou neví, jak skórovat. Naposledy padnulo 0:1 v San Jose. „Musíme střílet rychleji! Nečekat, než k nám přijede obránce,“ nabádá útočník Jaromír Jágr, jenž se sám v posledních třech utkáních bodově neprosadil.



Giroux, Hartnell, Jágr, Simmonds... Z ofenzivy Flyers jde strach, jen Vancouver zatím v dosavadním ročníku NHL nasázel více branek (204, Philadelphia o jednu méně). Jenže právě tahle největší síla teď Flyers potápí. Dvakrát z uplynulých tří zápasů se vyjímala na světelné tabuli u kolonky Philadelphie nula.

„Až moc střel máme zblokovaných. Nesmíme čekat, než k nám přijede obránce. Střílejme a možná se dostaneme k dorážce. Moc čekáme. Musíme najít lepší načasování,“ tvrdí Jaromír Jágr, který si ale nemyslí, že by šlo z těchto dvou utkání bez gólů dělat nějaké závěry.

„Nehledal bych v tom nějakou větší střeleckou krizi, prostě to teď dvakrát nevyšlo. Jen je třeba se vrátit ke hře, která nám svědčí,“ dodal 40letý český útočník. O své potenci přesvědčila Philadelphia právě mezi dvěma zápasy bez gólu, kdy jich v Calgary nasázela hned pět.

Takto se Jágr proháněl po ledě Pittsburghu.Foto Barbora Reichová (Sport)

„Musíme to celkově zrychlit a na nás útočnících je, abychom se více tlačili do branky,“ nabádá. Už v úterním pravidelném sloupku pro deník Sport Jágr napsal: „Pokud jde o útok, nemám o náš tým obavy. Dokážeme se dostat i z toho, když o tři góly prohráváme.“

Což je pravda – právě v Calgary prohrávali Flyers 0:3 a ještě to zvrátili. Ale stojí je to hodně sil. Vždyť osmkrát v řadě Philadelphia dostala v zápase první gól! A ještě jeden zajímavý statistický fakt: pouze jedenkrát z posledních 35 zápasů se stalo, aby Jágr a spol. po úvodních deseti minutách vedli!

„Až moc často se nám stává, že inkasujeme hned z první střely,“ povzdychl si kouč Peter Laviollete.

Z divokých skóre šlo v posledních týdnech vinit hlavně ruského gólmana Ilju Bryzgalova. Naposledy na ledě San Jose se ale činil. Zlikvidoval 22 střel a několikrát vytasil zázračný zákrok. A nepustil žádný laciný gól, čehož se předtím nedokázal vyvarovat...
Jaromír Jágr během zápasu Winter Classic.Foto Reuters


A pochválil ho i Jágr. „Až do konce zápasu nám dával naději na obrat. V poslední době se na něj snesla vlna kritiky, navíc dostal gól hned v úvodu. Přesto to výborně ustál a držel nás celý zápas,“ uvedl klíčový útočník Flyers.

Philadelphia se vrací z dlouhého tripu po venkovních stadionech. A ve čtvrtek doma hostí Islanders. Je třeba zase zapnout, play off mužstvo ještě zdaleka nemá jisté.

Ani dvě branky Jaromíra Jágra nestačily Philadephii k vítězství nad Pittsburghem.
Ani dvě branky Jaromíra Jágra nestačily Philadephii k vítězství nad Pittsburghem.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud