14. března 2012 • 17:50

Opora Edmontonu Aleš Hemský: Nevím, jestli mě na MS pustí

Autor: mat, mir
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jeho mužstvo ztratilo dávno naději na play off, a tak je možné, že se Aleš Hemský po třech letech znovu objeví na mistrovství světa. Útočník Edmontonu to přislíbil trenéru Hadamczikovi při jeho nedávné pracovní cestě po arénách NHL.



Věc má ovšem háček. Hemského tělesná schránka nepatří k nejpevnějším, každou sezonu vysadí kvůli nějakému zranění, a tak hrozí, že kanadský klub svému hráči účast na turnaji ve Stockholmu a Helsinkách zatrhne.

„S panem Hadamczikem jsem mluvil ve Winnipegu. Řekl jsem mu, že když nebudu zraněný, bude o mě mít zájem a tým mě pustí, budu rád reprezentovat,“ řekl Aleš Hemský v rozhovoru pro iSport.cz.

A to je právě to. Zda jej klub pustí. Výstupní prohlídky v klubech NHL už zhatily plány mnoha hokejistům a trenérům národního mužstva. A sám Hemský si není vůbec jistý, že mu týmový doktor vydá propustku. Útočníkův chorobopis není zrovna útlá knížka…

Kdyby pardubickému rodákovi končil kontrakt, není problém, ale 28letý šikula nedávno uzavřel novou dvouletou smlouvu na 10 milionů dolarů. „Měl jsem toho (zranění) docela hodně, nevím, jestli mě pustí. Řekli jsme si, že si zavoláme koncem sezony,“ dohodl se s Hadamczikem.

Aleš Hemský neví, zda bude hrát na světovém šampionátu
Video se připravuje ...

Pokud Hemský smlouvu dodrží, setrvá v týmu z provincie Alberta dlouhých 11 let. Ale faktem je, že až na výjimečnou sezonu 2005/06, kdy si zahrál finále Stanley Cupu, se moc radosti s Oilers nedočkal. Přebudovávání týmu si vyžádá zřejmě delší čas, než se čekalo.

Mladý Edmonton s řadou vysoce postavených náběrů z draftu nyní civí na předposledním místě Západní konference.

„Poslední dobou je to trochu lepší než před dvěma měsíci. Máme mladý tým, soutěž je docela vyrovnaná. Ztratili jsme docela dost bodů a na konci se to těžko dohání. Věřím, že se to zlomí. Za rok budou zase všichni starší a zkušenější,“ doufá v progres Hemský, majitel 546 zápasů a 424 bodů v NHL.

Aleš Hemský zažil proti Monrealu povedený zápas
Aleš Hemský zažil proti Monrealu povedený zápas


Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud