19. března 2012 • 09:45

VIDEO: Jágra sestřelil tvrdým hitem Letang, ale nakonec se smál

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzájemné duely mezi Philadelphií a Pittsburghem mají vždy speciální náboj. Celky z Východní konference se bijí o co nejlepší pozici pro play off a jsou největšími rivaly. Stejně tomu bylo i v nedělním utkání. O velké pozdvižení se postaral elitní obránce Penguins Kris Letang, který si počíhal na Jaromíra Jágra a tvrdým hitem ho poslal k ledu.



Běžela desátá minuta druhé třetiny a útočník ve službách Flyers Jaromír Jágr přebíral kotouč přibližně na polovině kluziště.

Česká osmašedesátka přihrávku zpracovávala zády do hry a vůbec si nevšimla z pravé strany se řítícího Krise Letanga. Bum! Po tvrdém zákroku se Jágr složil na led a zastavil se až u mantinelu domácí střídačky.

Rána to byla vskutku veliká, ale Jágr se hned po nárazu oklepal a pokračoval ve hře. Na celý incident ihned zareagoval rozhodčí (Letangův zákrok posoudil jako nedovolený) i domácí trenér.

Kdyby byl v hledáčku Letanga kdokoliv jiný, možná by to přehlédl. Ale takhle si počíhat na čtyřicetiletého Jágra?

Tak to ne! Trenér Laviolette hned vyslal přes mantinel domácí mlátičku Zaca Rinalda, který si celou událost s Letangem ručně vyříkával. Oba borci se nepoprali, ale za vzájemné pošťuchování každý vyfasoval dvě minuty za hrubost.

Rinaldo si navíc odnesl z konfliktu krvavý šrám, protože Jágra se šel zastat i Hartnell a svého spoluhráče nechtěně sekl holí do obličeje.

VIDEO: Letang si na Jágra pěkně počíhal.

Jaromír Jágr i celá Philadelphie se nakonec mohli po zápase radovat. Hostující Pittsburgh po dvou třetinách sice vedl 2:0, ale po brankách Timonena a Hartnella, šel zápas do prodloužení. V něm rozhodl pouhou vteřinu před koncem hrdina utkání a parťák Jágra z lajny Scott Hartnell.

Tímto důležitým vítězstvím se Letci vrátili do boje o čtvrté místo ve Východní konferenci. Nyní ztrácejí na třetí Tučňáky pouhé dva body.

Dvě hvězdy. Jaromír Jágr v souboji s navrátivším se lídrem Pittsburghu Sidney Crosbym.
Dvě hvězdy. Jaromír Jágr v souboji s navrátivším se lídrem Pittsburghu Sidney Crosbym.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud