Zdeněk Janda
11. dubna 2012 • 10:30

Jágr jde s dobou, už má Twitter i Facebook: Salut a Let´s Go Flyers!

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Dlouho otálel. Ale teď už se i Jaromír Jágr rozhodl, že bude s fanoušky komunikovat prostřednictvím sociálních sítí. Den před startem vypjaté série prvního kola Stanley Cupu s Pittsburghem na Twitter dokonce vložil video, na němž zasalutuje. Rozjel i oficiální stránky na Facebooku. „Nedá se nic dělat, člověk musí jít s dobou,“ zdůvodnil to lídr Philadelphie.



Na svůj účet na Twitteru – @68Jagr vložil svůj první oficiální tweet včera odpoledne amerického času a ihned se rozjela lavina reakcí.

Zaznamenali to i hráči Flyers – Claude Giroux, centr elitní formace, všechny vybídl, aby se ještě před startem play off stali odběrateli jeho spoluhráče z útoku.

Jody Shelley, jenž v týmu Philadelphie plní roli drsňáka, si během noci zavtipkoval: „Zatím mám více fanoušků než Jágr. Ještě si to pár minut užiju...“ Narážel na to, že počet Jágrových příznivců na oficiálním účtu na Twitteru raketově stoupal.

A skutečně – po dalších deseti minutách už Shelley o pět tisíc lidí zaostával... Ráno české času měl Jágr už více než 25 tisíc tzv. followerů, tedy těch, kteří budou odebírat jeho příspěvky.

Český útočník zabodoval i díky videu, na němž lidi vybídl, aby Flyers v ostré řežbě s Penguins drželi palce. A na závěr dokonce zasalutoval. (na video se podívejte zde: http://www.twitvid.com/FTSDV).

Jaromír Jágr žije facebookem, podívejte se.
Jaromír Jágr žije facebookem, podívejte se.

Pochopitelně se ihned ozvali i fanoušci Pittsburghu, kteří s touto výzvou nemohli souhlasit...

„Twitter má spousta sportovců. Tak jsem si říkal, že nebudu pozadu. V dnešní době je i kontakt s fanoušky přes sociální sítě velmi důležitý,“ říká Jágr, jenž plánuje, že Twitter bude používat především pro komunikaci se zámořskými příznivci.

S těmi českými bude ve spojení spíše přes Facebook, jenž je v Česku populárnější. Jeho oficiální stránky jsou zde: https://www.facebook.com/68Jagr.

„Ale zase to nebude tak, že tam budu psát něco třikrát denně. Pořád se hlavně musím soustředit na hokej,“ pousmál se 40letý útočník.

Na video, na němž vítá fanoušky, se podívejte ZDE: http://www.twitvid.com/FTSDV

Kdo je z týmu Flyers také na Twitteru

Claude Giroux              123 151 odběratelů

Ilja Bryzgalov               91 150

Max Talbot                   98 938

Scott Hartnell                111 559

James van Riemsdyk     82 945

Jody Shelley                  15 91

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud