15. dubna 2012 • 22:40

VIDEO: Řežba! Do Crosbyho se pustili Voráček i Giroux

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla bitva! Ve třetím zápase mezi Philedelphií a Pittsburghem létaly jiskry od první minuty. Největší šarvátku vyvolal na ledě kapitán hostí Sidney Crosby. Hvězda Pittsburghu provokovala tak dlouho, až na něj vlétli Claude Giroux, Kimmo Timonen, sápal se na něj i český útočník Jakub Voráček. Pittsburghu nebyly provokace kapitána nic platné, na ledě Flyers prohráli 4:8, v sérii vedou Jágr a spol. už 3:0.



Vyhrocená bitva úvodního kola play off NHL zvedala diváky ze sedadel prakticky od první vteřiny. Pěsti, tvrdé střety, šarvátky, nadávky, ale i šest gólů jen během první třetiny a řada nádherných akcí. Těžko si představit lepší podívanou než v pořadí třetí zápas série nesmiřitelných rivalů, série mezi Philadelphií a Pittsburghem.

Flyers se po dvou výhrách v Pittsburghu přesunuli pod střechu vlastní arény Wells Fargo Center. Vedli 2:0 na zápasy a Penguins potřebovali zvítězit. To se jim napodařilo, podruhé v řadě inkasovali osm branek a od vyřazení z play off je dělí jediná prohra.

Utkání začalo zostra. Pittsburgh sice šel zásluhou Staala do vedení, Maxim Talbot pak bleskurychle srovnal na 1:1. Už po brance útočníka, který před Flyers - podobně jako Jágr - působil i v Pittsburghu, rozpoutali hosté první potyčku. Talbota v Pittsburghu kvůli jeho "dezerci" nesnášejí a hráči těžce kousali, že se trefil zrovna on.

Poté dal dva góly Danny Briere (u první branky si druhou asistenci připsal Jágr), Philadelphia rázem vedla 3:1. V hráčích Pens to vřelo, emoce a tvrdé půtky se poté rozjely naplno.

Ve dvanácté minutě se strhla divoká bitka, do které se zapojili takřka všichni hráči na ledě. Crosby totiž sekl Bryzgalova do lapačky poté, co přikryl kotouč, na což ostře zareagovali domácí borci.

Na ledě došlo k pěstnímu souboji největších týmových hvězd, Girouxe s Crosbym. První centr Flyers nejdříve  svému sokovi vysvětloval, že do brankáře se takhle tvrdě prostě nechodí, jinak bude pykat. Jenže kanadská megastar s provokacemi nepřestala.

Matt Read (vpravo) se snaží odtáhnout Sidneyho Crosbyho od Clauda Girouxe
Matt Read (vpravo) se snaží odtáhnout Sidneyho Crosbyho od Clauda Girouxe

V momentě, kdy si z ledu chtěl sebrat rukavici český forvard Jakub Voráček, mu jí Crosby hokejkou poslal po ledě o kus dál. Po obletovaném lídrovi Pittsburghu okamžitě vystartoval obránce Timonen, poté se do něj opět pustil Giroux. V tu chvíli se prali i další hráči, rozhodčí nestíhali psát tresty.

Na trestnou lavici usedl i Jakub Voráček. Ten pak Crosbymu přes box trestoměřičů hodně nahlas vysvětloval, že takhle se chovat na ledě rozhodně nebude...

Vrcholem tvrdých střetů první třetiny byl nesmyslný zákrok Arrona Ashama na Braydena Schenna. Pittsburghský útočník trefil Schenna hokejkou do krku, za likvidační zákrok dostal trest ve hře a okamžitě mazal do kabin. Od šéfa disciplinárky NHL Brendana Shanahana mu jistě hrozí pořádný flastr.  

Celkem rozhodčí jen během první dvacetiminutovky rozdali 72 trestných minut. Horké hlavy v kabinách vychladly, ve druhé třetině ubylo šarvátek a začal se hrát víc hokej.

Další vlnu emocí přinesl až závěr utkání. Za rozhodnutého stavu 7:4 (Jágr tři asistence) pro Philadelphii vyvolal Crosby další šarvátku. Vyprovokoval Scotta Hartnella, který chtěl modlu Pittsburghu vyzvat na pěstní souboj.

Crosbyho nakonec vystřídal Adams, spolu s Hartnellem si to rozdali v klasickém "boxerském" pěstním souboji, po kterém oba putovali do kabin. Veseleji bylo zcela jistě Hartnellovi. Flyers nakonec vyhráli 8:4, k ukončení série a postupu jim za stavu 3:0 stačí jediná výhra.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud