16. dubna 2012 • 09:29

Florida vyhrála po 15 letech, Vancouver je na pokraji vyřazení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Český útočník Tomáš Fleischmann zpečetil gólem do prázdné branky výhru hokejistů Floridy 4:2 nad New Jersey, po které je série prvního kola play off NHL mezi oběma týmy vyrovnaná 1:1. Panthers položili základ prvního vítězství v play off od roku 1997 v úvodních dvou třetinách, po nichž vedli o tři branky.



Utkání skončilo stejným poměrem jako první duel, v němž naopak šli v první části do třígólového trháku hosté. "Minulý zápas na nás vlítli a nakonec zvládli náskok ubránit. Dnes se to obrátilo. Start do utkání je velmi důležitý," podotkl útočník Floridy Stephen Weiss, autor prvních dvou branek zápasu.

Začátky obou třetin se Floridě skutečně vydařily. Už po třiadvaceti sekundách hry využil Weiss přesilovou hru a stanovil nový klubový rekord pro nejrychleji vstřelený gól v play off. V druhé třetině pak domácí útočník po 72 sekundách zužitkoval další početní výhodu a zvýšil náskok Floridy.

Na Weisse navázal Marcel Goc, ale začátek třetí části patřil hostům, kteří během necelých tří minut dvěma zásahy zdramatizovali zápas. Uklidnění vnesl do týmu až Fleischmann, který při závěrečné power play soupeře zblokoval střelu Ilji Kovalčuka a gólem do opuštěné branky stanovil konečný výsledek.

Nashville se opět ujal vedení v sérii

Hokejisté Nashvillu zvítězili na ledě Detroitu 3:2 a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. U druhé branky vítězů si připsal asistenci český útočník Martin Erat a i s jeho přispěním uspěli Predators poprvé v play off na ledě Red Wings.

V dosavadních třech střetnutích se zrodil vždy stejný výsledek. Tentokrát mohli hráči Detroitu žehrat na smůlu, neboť v závěru druhé třetiny vstřelili vyrovnávací trefu na 2:2, ale videozáznam prokázal, že branka padla několik desetin sekundy po siréně.

"Všechna tři utkání byla velmi těsná a nepřekvapilo by mě, pokud by to tak pokračovalo i nadále. I ve většině ostatních sériích to tak je, zápasy často rozhodují prodloužení. Je to dobré pro hokej, spousta týmů hraje v play off velmi dobře. Naše série není výjimkou," prohlásil útočník Detroitu Henrik Zetterberg.

Vancouver krok od vyřazení

Vítěz základní části a loňský finalista Stanley Cupu Vancouver je krok od vyřazení z play off. Po dvou domácích prohrách 2:4 podlehl i v Los Angeles, tentokrát 0:1 a v sérii je už stav 0:3 na zápasy.

Hosté, hrající bez nejlepšího střelce týmu Daniela Sedina, nenašli recept na brankáře Jonathana Quicka, který kryl 41 střel. Jediný gól zápasu pak vstřelil kapitán Dustin Brown.

"Zda jsme si před začátkem série věřili, že můžeme přes ně postoupit? Určitě ano. Ale nenapadlo nás, že budeme proti týmu, který v posledních dvou letech v lize dominuje, po třech zápasech vést 3:0. Ale jsou to jen tři zápasy. Potřebujeme ještě čtvrtou výhru," podotkl Brown.

Vancouver se může stát třetím týmem za posledních šest let, který po vítězství v základní části následně vypadl hned v prvním kole.

"Před začátkem play off jsem říkal, že každý z těch osmi týmů, které se dostaly do bojů o Stanley Cup, má šanci ho vyhrát. Tak dobrá a vyrovnaná naše konference je. Byla to tvrdá, bojovná utkání, která mohla skončit jakkoliv. Pokaždé ale vyhráli oni a jsou na koni, zatímco my jsme se dostali do složité situace," uvedl trenér Vancouveru Alain Vigneault.

Florida - New Jersey 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky: 1. a 22. Weiss, 35. Goc, 60. Fleischmann - 41. Zajac, 43. Kovalčuk. Střely na branku: 24:25. Diváci: 19.248. Stav série: 1:1.

Detroit - Nashville 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 36. Dacjuk, 60. Zetterberg - 3. Weber, 24. Klein (Erat), 57. S. Kosticyn. Střely na branku: 43:22. Diváci: 20 066. Stav série: 1:2.

Los Angeles - Vancouver 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky: 47. Brown. Střely na branku: 20:41. Diváci: 18.352. Stav série: 3:0.

Drew Miller za tento střet s brankářem Rinnem inkasoval dvě minuty a Nashville následně v přesilové hře otevřel skóre.
Drew Miller za tento střet s brankářem Rinnem inkasoval dvě minuty a Nashville následně v přesilové hře otevřel skóre.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud