23. dubna 2012 • 08:11

Loňský finalista Vancouver vypadl hned v prvním kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco tým Boston Bruins odvrátil hrozbu vyřazení, ze hry o Stanley Cup už je loňský poražený finalista Vancouver. Nejlepší tým základní části prohrál v pátém utkání na domácím ledě s Los Angeles 1:2 v prodloužení a celou sérii ztratil nečekaně hladce 1:4 na zápasy.



Canucks od 15. minuty vedli 1:0 poté, co Henrik Sedin úspěšně zakončil souhru v přesilové hře se svým dvojčetem Danielem.

Jenže další šance Vancouveru pochytal opět vynikající brankář Jonathan Quick, na začátku třetí třetiny vyrovnal Brad Richardson a v páté minutě nastavení rozhodl o postupu Králů Jarret Stoll.

Ten se dostal do rychlého přečíslení dva na jednoho poté, co obránce Dan Hamhuis ztratil kotouč na modré čáře. Stoll vyřešil brejk nejlépe jak mohl - brankáře Coryho Schneidera prostřelil ranou nad vyrážečku.

"Abych byl upřímný, není rozdíl, jestli prohrajete sedmé finále Stanley Cupu, nebo vypadnete v pátém zápase prvního kola. Obojí je dost zničující pocit," prohlásil Daniel Sedin.

Hokejisté Kings se radují z postupu.Foto Reuters

"Rok co rok máme v hlavách jedině vítězství. Je těžké být na straně poražených."

Kings postoupili do druhého kola play off poprvé od roku 2001 a stali se desátým týmem od zavedení současného systému play off v roce 1994, jenž z osmé pozice po základní části vyřadil lídra konference.

Králové vyhráli všechny tři zápasy na ledě soupeře a zahájí tam i další sérii - tentokrát proti St. Louis.

Jarret Stoll rozhoduje v prodloužení.Foto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud