23. dubna 2012 • 09:20

Jágrův gólman Bryzgalov odletěl na svou planetu. A zářil

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapuje. Neustále. Gólman Ilja Bryzgalov jednou filozofuje o velikosti vesmíru, jednou pustí každou střelu a jednou, jednou je skvělý. V šestém duelu s Pittsburghem platila poslední varianta. Ruský brankář se podepsal pod výhrou Flyers 5:1, pod jejich postupem do dalšího kola.



„Viděl jsem jeho pohled před zápasem…“ říkal Danny Briere, útočník Philadelphie. „Byl někde jinde. Ve svém mysli. Ve svém světě. A v tu chvíli jsem věděl, že je všechno dobré. Tohle je ten správný Bryz,“ usmíval se zkušený kanonýr.

Rus byl před duelem pod těžkým tlakem. V play off v pozici jedničky ještě nevyhrál sérii, po prvních pěti zápasech s Penguins měl otřesná čísla. Průměr 4,54 gólů na utkání a úspěšnost zákroků 84,8 procent. Prostě mizérie.

Ale když byl nejvíc potřeba, byl na místě. V rozhodujícím klání. Chválili ho všichni spoluhráči, hvězdný Claude Giroux nebyl výjimkou. „Už při rozbruslení jsem věděl, že bude mít dobrý zápas.

Byl ve své bublině, na své planetě. A pak to předvedl. Byl naším nejlepším hráčem, to on nám dal šanci vyhrát,“ tvrdil nejproduktivnější hráč play off.

„Bryz“ měl na vše svůj pohled. Klasicky. „Šel jsem do zápasu jako pokaždé. Prostě musíte chytat puk a snažit se pomoct klukům před sebou,“ usmíval se poté, co vytáhl 30 přesných zákroků.

Jeho parťáci zblokovali 40 střel, pro svého gólmana se obětovali. A pak chrlili další a další superlativy na jeho adresu.

„S ním žijeme a umíráme,“ byl si jistý forvard Scott Hartnell. „Pokud bude takhle chytat dál, můžeme postoupit i přes další kolo,“ věřil.

„Občas kolem sebe cítíte auru,“ pokračoval Briere. „Kolem Bryze jsem ji tentokrát cítil,“ dodal.

I díky tomu může Jaromír Jágr pokračovat v boji o svůj třetí Stanley Cup.

Ilja Bryzgalov zasahuje proti Joe Vitalovi v šestém zápase proti Pittsburghu
Ilja Bryzgalov zasahuje proti Joe Vitalovi v šestém zápase proti Pittsburghu

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud