29. dubna 2012 • 09:31

Klesla vede produktivitu obránců. Je jak Lidström, vtipkují o něm

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest bodů v prvních sedmi zápasech play off vyneslo jinak spíše defenzivně laděného beka Phoenixu Rostislava Kleslu na první místo v produktivitě obránců. A to se samozřejmě neobešlo bez posměšků a připomínek české party v dresu Coyotes, která mu hned vymyslela novou přezdívku.



"Aha, vy asi hledáte Nicklase Kleslu," hulákal na celou kabinu střelec Radim Vrbata přezdívku parodující jednoho z nejlepších obránců historie, detroitského Nicklase Lidströma. "Tenhle kluk v juniorech sbíral i padesát bodů za sezonu, nenechte se zmást, Klesla ví, co má dělat s pukem."

Je to už 12 let, co byl rodák z Nového Jičína draftován Columbusem ze čtvrtého místa

A bylo to spíše pro vysoká ofenzivní čísla, než pro defenzivní nebo fyzickou hru.

Přesto do letošních vyřazovacích bojů probíhala Kleslova kariéra přesně opačně.

Klesla odehrál v pátek vynikajícím způsobem utkání číslo jedna proti Nashvillu. Nejdříve ve druhé třetině skóroval z šance, kterou si sám připravil, poté se přihrávkou podílel na gólu Mikkela Boedkera.

"Rusty má formu, myslím to vážně," vykládal po utkání další český parťák Martin Hanzal. "A ta forma mu taky zůstane. Poté, co dal gól ve třetím zápase Chicagu, je vidět, že hraje s daleko větším sebevědomím."

V tomto zápase mimochodem kromě jedné trefy nasbíral český obránce i dvě nahrávky a bylo to pro něj teprve třetí utkání v kariéře v NHL, ve kterém dokázal stejný počet bodů získat. A první po více než šesti letech.

Klesla teď společně s útočníkem Vermettem vede klubovou produktivitu play off. To i přesto, že v sezoně získal v pětašedesáti zápasech jen třináct bodů za tři góly.

"Hlavně na začátku sezony jsem měl plno šancí se trefit, jen jsem je prostě nedokázal využít," řekl Klesla pro nhl.com. "Teď jsem měl i dost štěstí, párkrát se ke mě puky odrazily. No a to se pak body sbírají lehce. Ale znám svou práci, vím, že musím hlavně znepříjemňovat hru soupeři."

A spoluhráči zbožňují, když hráč, který každý zápas tvrdě dře a obětuje se za tým, potom rozhoduje důležitá utkání.

"O tom přesně boje o Stanley Cup jsou, každý večer může přijít jiný hrdina," uzavřel kapitán Phoenixu Shane Doan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud