30. dubna 2012 • 01:06

VIDEO: Voráček dvakrát asistoval a Flyers se ujali vedení v sérii

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nádhernou hokejovou podívanou nabídl úvodní zápas druhého kola Stanley Cupu mezi Philadelpií Flyers a New Jersey Devils. Strhující utkání skončilo po základní hrací době nerozhodným výsledkem 3:3. V páté minutě prodloužení rozhodl Danny Briere, kterému asistoval český útočník Jakub Voráček. Flyers se ujali vedení v sérii 1:0 na zápasy.



Jágr, Voráček, Kubina v dresu Flyers. Eliáš, Sýkora a Židlický na straně Devils. Ne nadarmo se tato série označuje jako souboj českých hráčů na každé straně pomyslných barikád.

New Jersey Devils začali ve Wells Fargo Center mohutným tlakem. Hned ve třetí minutě první třetiny šli do vedení. To Pariseho našel přesným pasem Patrik Eliáš. Bylo to poprvé a naposled, co Ďáblové vedli.

Domácí publikum čekalo na vyrovnání až do deváté minuty druhé třetiny. Jakub Voráček milimetrově přesnou křižnou přihrávkou vyslal do úniku rozjetého Brierea, a ten se v zakončení nemýlil.

Uběhlo třicetsedm sekund a Flyers šli do vedení. První gól v letošním play off NHL zaznamenal navrátilec do sestavy James van Riemsdyk.

Do konce druhého dějství vstřelili hosté z New Jersey svoji druhou branku v zápase. V přesilovce se trefil Zajac a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Třetí třetina začala náporem domácích Flyers. Ti hráli v páté minutě přesilovou hru, kterou dokázali využít. Ťukes mezi Hartnellem a Timonenem zakončil střelou z první nejproduktivnější hráč play off Claude Giroux.

Na jeho gól stačil v jedenácté minutě odpovědět český útočník ve službách Devils Petr Sýkora, který upláchl obraně Philadelphie, naznačil střelu, potáhl puk a poslal ho mezi betony Bryzgalova. Brankově se už žádný z hráčů obou týmů neprosadil a šlo se do prodloužení.

Foto 

Hned po třiceti vteřinách prodloužení putoval na trestnou lavici český obránce Marek Židlický za zdržování hry - přehodil puk přes plexisklo.

V přesilové hře se po Jágrově teči poprvé v prodloužení radoval Danny Briere. Marně! Jeho branku po prozkoumání videorozhodčím hlavní sudí neuznal, jelikož puk dopravil do brány kopnutím brusle.

VIDEO: Briere rozhoduje v prodloužení po Voráčkově přihrávce

Hned v dalším střídání si ale kanadský útočník a celá Philadelphie spravili chuť. Jakub Voráček našel znovu Brierea. Ten měl čas na střelu a tvrdou ranou rozhodl o osudu utkání.

Flyers zvítězili 4:3 po prodloužení a ujali se nad Devils vedení v sérii 1:0 na zápasy. Z celkových sedmi vstřelených gólů byli u čtyřech branek čeští hráči.

Druhý zápas ve Philadelphii se hraje z úterý na středu od 1:30 SEČ.

Philadelphia - New Jersey 4:3 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 29. Briere (Voráček), 29. van Riemsdyk (Gustafsson), 45. Giroux (Timonen, Hartnell), 65. Briere (Voráček, Carle) - 4. Parise (Eliáš), 34. Zajac (Parise, Kovalčuk), 52. Sýkora (Clarkson). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 36:26. Diváci: 19.972. Stav série: 1:0.

Na Sýkoru se konečně usmálo štěstí, trefil se poprvé v play off.
Na Sýkoru se konečně usmálo štěstí, trefil se poprvé v play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud