7. května 2012 • 07:58

Flyers svírá frustrace. Jágr a spol. neví, co dál a čelí vyřazení

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koukat do země a opakovat stejnou větu – „Je to frustrující.“ Stejný model pozápasového rozhovoru si připravili hráči Flyers po třetí prohře v sérii se New Jersey. Tentokrát partii ztratili 2:4 navzdory tomu, že vedli už 2:0. Další porážka bude znamenat konec sezony.



V páté minutě si vzali oddechový čas. Viděli, že jsou zase v pasti. Soupeř po nich šlapal a hokejisté Philadelphie netušili, co zahrát. Jak ho zastavit.

A stejně se dostali do trháku, v čase 13:40 dával Claude Giroux gól na 2:0 ve vlastním oslabení. Nic platné. Do konce třetiny bylo srovnáno. Devils svého soka prostě dusí.

„Je to frustrující,“ vydechl Giroux známá slova po utkání. „Celou sezonu každého přehráváme a najednou se to kompletně otočilo. Nevím, co s tím,“ kroutil hlavou v bezmoci. Sám si zadělal na průšvih. Jeho depresi odnesl nečistým hitem Dainius Zubrus.

„Jenom jsem se snažil dohrát bodyček,“ hájil se hvězdný útočník. Protivníka však trefil ramenem do hlavy a na krku má disciplinární řízení. „Nejsem špinavý hráč, nikdy nechci nikomu ublížit. Jenom jsem se ho snažil dohrát, ani jsem to ještě zpětně neviděl,“ hájil se.

Každopádně si přidělal další problém, jakoby jich jeho mužstvo nemělo dost. K páté bitvě nastoupí doma. A to je asi tak jediné pozitivum.

Herní projev je neustále stejný. Flyers jsou neustále pod tlakem, nedostanou klid na jedinou rozehrávku.

„Musíme se zlepšit. Všichni. Protože jestli se nezlepšíme, máme dovolenou,“ jednoduše věděl Kimmo Timonen, zkušený zadák poražených. „Je to všechno frustrující, jediný Bryz (brankář Ilja Bryzgalov) hraje dobře. Ale pořád žijeme,“ burcoval.

Zklamaný musí být i Jaromír Jágr. V celé sérii zatím zaznamenal jedinou asistenci, vyndali ho z elitní formace. Zámořští novináři hovoří o jeho možném zranění, obávají se, že se opět ozvala třísla české legendy.

Sýkora si připsal gól a nahrávku a zdvojnásobil tak svou letošní bilanci v play off.
Sýkora si připsal gól a nahrávku a zdvojnásobil tak svou letošní bilanci v play off.

Naopak z vedení se mohou těšit tři krajánci v dresu New Jersey. Marek Židlický, Petr Sýkora i Patrik Eliáš byli opět hodně vidět.

První dva přispěli k triumfu gólem a asistencí, třetí varoval: „Už jsem vedl 3:1 na zápasy tolikrát… Bez toho čtvrtého vítězství stejně nemáte nic,“ klidnil euforii.

Jenže pod dekou je někdo jiný… „Víme, že se buď vzpamatujeme, nebo zemřeme,“ drsně pojmenoval nemilou situaci Scott Hratnell, další forvard Philadelphie. „Máme štěstí, že naše parta se nikdy nevzdá,“ uzavřel hodnocení dalšího zkaženého klání.

Hrát o hokejový život bude v noci na středu (1.30 SEČ).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud