9. května 2012 • 13:29

Nečekalo se, že půjdeme takhle daleko, zní z kabiny Devils

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ano, Bryzgalov občas zachyboval, ale nebyl to ten neohrabaný sněhulák jako v sérii s Pittsburghem. Devils přehráli Philadelphii svou rychlostí, organizovaností a skvělou defenzivní hrou. Po zásluze jsou poprvé od roku 2003 ve finále Východní konference.



Chvílemi hráči Flyers vypadali, jako kdyby jim došla štáva a se soupeřem si nevěděli rady. "Nedokážu dělat závěry, nejsem trenér, ale Devils hráli výborně a my jsme naopak nedokázali hrát naši hru," řekl brankář Bryzgalov.

Na toho po zápase znovu mířila většina reflektorů. Svou nešťastnou rozehrávkou na Clarksona totiž poslal soupeře do vedení.

"Viděl jsem ho přijíždět, chtěl jsem prostě odehrát puk na Timonena, jen se to zrovna takhle nešťastně odrazilo," vykládal gólman Flyers.

Zároveň popřel, že by za jeho minelou stála nečekaná přihrávka od finského beka, která tak trochu připomínala fotbalovou malou domů. "Udělali jsme to takhle několikrát v sezoně, nebylo to nic co bych nečekal, nebo by mě vedlo k této rozehrávce."

Zklamání neskrýval ani sedmatřicetiletý finský veterán Timonen, jeden z největších smolařů posledních let. "Už mi utíká čas. Po výhře nad Penguins jsem si myslel, že tohle je naše velká šance. Ale Devils vyhráli čtyřikrát v řadě, takže asi postoupil ten lepší."

A postupující rozhodně radost neskrývali, i když veděli, že v pátém zápase měli také pořádnou porci štěstí.

"Snažil jsem se na Bryzgalova jen vyvinout nějaký tlak," řekl autor kuriózního vítězného gólu David Clarkson. "Nevšiml jsem si, že je to gól dokud nezačaly davy bučet. Ale já tuhle trefu beru všema deseti," usmíval se střelec.

Na první finále konference se také připravuje sedmadvacetiletý kapitán Zach Parise. Tomu mimochodem po sezoně končí smlouva a masivně se mluví o jeho odchodu.

"Cítíme se teď skvěle, věříme si a důvěřujeme tomu, co děláme. Mnoho lidí nečekalo, že budeme takhle daleko," vykládal Američan ještě s nesvlečenou výstrojí v šatně.

Brodeur se na sklonku kariéry dostal do skvělé formy.
Brodeur se na sklonku kariéry dostal do skvělé formy.


V týmu jsou stále také tři hráči, kteří už kdysi Stanley Cup s New Jersey vyhráli - Martin Brodeur, Petr Sýkora a Patrik Eliáš.

"Ale náš tým je teď úplně jiný, hrajeme útočně, máme jiné kluky, já jsem jiný. Vždyť mám jen tři góly, už nesázím jeden za druhým jako kdysi," smál se český veterán.

O soupeři New Jersey může být jasno už dnes v noci. New York Rangers hrají s Washingtonem Capitals a stav série je 3:2 pro tým Rangers.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud