30. května 2012 • 14:45

Majitel Philly hájí zmatkaře Bryze, před Jágrem má přednost obrana

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukázal si na něj, to on mu nasypal miliony. Majitel Flyers Ed Snider si ruského brankáře Ilju Bryzgalova vysnil jako spolehlivou jedničku, jako jistotu. Místo toho sledoval, jak gólman s obří smlouvou kupí přehmat na přehmat. Ale víru v něj neztratil.



Posteskl si, že všechno mohlo být jinak. Nebýt zranění, měla prý Philadelphia v tuto chvíli bojovat o Stanley Cup. Úspěšně. Šance jí sebraly zdravotní problémy beků Chrise Prongera a Andreje Meszároše. Aspoň tak to Snider vidí.

„Každý rok chci vyhrát Pohár. A když se to nepovede, je neúspěšným,“ vzkázal devětasedmdesátiletý vlastník klubu. „Na druhou stranu jsme v sezoně i play off udělali spoustu dobrých věcí,“ nebyl radikálně kritický.

Za jednu z dobrých věcí považuje i angažování Ilji Bryzgalova. Gólmana, který měl vyřešit problémy v brankovišti, který měl za 51 milionů dolarů zářit. Nestalo se, navzdory tomu je hájený.

„Nebyl připravený na tlak od fanoušků Philadelphie. Přesto jsme šťastní, že ho máme,“ tvrdil Snider. „Odnesl náš vlastní přehmat, kdy jsme neustále točili nové a nové brankáře. To je chyba naše, managmentu. Kvůli ní se každé zaváhání v našem brankovišti luští pod mikroskopem,“ přiznal.

„Bryz je velmi vnímavý člověk, spadl do našich problémů. Ale byl hvězdou měsíce března a ukázal, proč jsme ho brali,“ pokračoval otec sportovního průmyslu Philadelphie.

V létě se plánuje zaměřit především na defenzívu, jejíž vyztužení je podle něj zásadní. Pronger se pravděpodobně ze svých zranění nevylíže a tudíž je potřeba díru zacelit. O pokračování Jaromíra Jágra se Snider nezmínil. Evidentně má jiné priority než prodlužování smlouvy s českým veteránem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud