4. června 2012 • 20:37

Kovalčuk ještě nedal gól, tak se sledoval na videu: Musím se zlepšit!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS ANGELES - NEW JERSEY 2:00 ONLINE | Dva zápasy, žádný bod. Jen tři střely na branku. I uvadlé výkony střelce Ilji Kovalčkuka stojí za tím, že Devils ve finálové sérii s Los Angeles prohrávají 0:2. „Budeme teď už všichni lepší!“ předesílá ruský kanonýr před třetím utkáním, které se hraje v noci na úterý na ledě Kings.



Dobře ví, že pokud přidají další porážku, jejich situace už bude kritická. Zápas o všechno čeká borce New Jersey. Dvě nejtěsnější porážky v nastavení v poměru 1:2 nahlodaly jejich sebevědomí, ale víra jim neschází.

„Můžeme být lepší. A budeme! Opravdu tomu věřím,“ tvrdí Kovalčuk, na něhož se po dvou prohraných partiích snesla kritika. Hlavní ofenzivní eso Devils se nedokázalo prosadit, obrana Kings ho solidně zpacifikovala.

A když ne, tak Kovalčuk selhal v koncovce – mohl to být on, kdo 20 sekund před koncem mohl rozhodnout druhý zápas, jenže trefil horní tyčku.

V zaplněné aréně Prudential Center to jenom smutně zahučelo...

„Někdy to chce trochu víc štěstí,“ okomentoval to sám útočník, který věří, že jeho čas přijde v dalších zápasech.

Kovalčukova bilance

v sezoně: 77 zápasů, 83 bodů (37+46)

v play off: 19 zápasů, 18 bodů (7+11)

ve finále: 2 zápasy, 0 bodů

Na videu si pečlivě studoval veškeré svoje akce z finálové série a zpětně si říkal: „Tady to chtělo střílet místo přihrávky!“ Doufá, že se poučil a z těsné obrany teď vyklouzne s nějakým ofenzivním příspěvkem.

V přesilovkách moc vymýšlíme

A hlavně nabádá, že mužstvo musí zlepšit přesilovky. „Ty jsou z naší strany hrozné,“ upozorňuje útočník, jenž v této sezoně pobírá šest milionů dolarů.

„Hra v pěti i oslabení jsou dobré. Ale početní výhody musí být lepší. Musíme to hrát jednodušeji, zatím jsme až moc vymýšleli,“ dodává Kovalčuk.

Teď se série přesouvá na led Los Angeles. Ostatní týmy by jásaly, že mohou hrát před vlastními fanoušky. Jenže Kings z toho až tak „odvaření“ nejsou.

Fanoušek New Jersey David Rivera se nechává zkrášlit před druhým finále Stanley Cupu barvící pistolí
Fanoušek New Jersey David Rivera se nechává zkrášlit před druhým finále Stanley Cupu barvící pistolí

Doma až tak suverénní nejsou, naopak na venkovních stadionech se vždycky promění v neomylnou mašinu. Tým Los Angeles zatím v play off vyhrál desetkrát, čímž vyrovnal rekord NHL.

„Teď bohužel musíme hrát doma,“ s úsměvem to okomentoval Darryl Sutter, kouč Kings. Teď stačí už jen „maličkost“: vydolovat dvě výhry a Stanley Cup se poprvé v historii dostane do opatrování hráčů Los Angeles.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud