12. června 2012 • 12:57

VIDEO: Tohle je moment, který rozhodl o letošním vítězi Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle chvíle rozhodla. Sami hráči Kings ji označili za klíčový bod zápasu. A těžko se to dá vyvracet. Útočník New Jersey Steve Bernier narazil za bránou na mantinel obránce Scuderiho a inkasoval trest do konce zápasu. Kings využili přesilovou hru třikrát a bylo po zápase.



Po dvou vítězných zápasech Devils, byl tento faul v jedenácté minutě za stavu 0:0 opravdu důležitý. "Říkali jsme si, že bychom měli dát gól," vykládal po utkání domácí útočník Justin Williams. "Protože kdyby to Devils ubránili, psychická výhoda by byla nadobro na jejich straně."

Hráči Los Angeles nezaháleli a přesilovou hru raději využili rovnou třikrát. Když se v šestnácté minutě vracel z trestné lavice na led Petr Sýkora, který trest za Berniera odseděl, zbývalo sice ještě 44 minut do konce.

Ale s euforií, v jaké byli hráči Kings, navíc s brilantním Quickem v bráně, se tato ztráta zdála nesmazatelná.

Rozhodnutí sudích se ale vůbec nelíbilo v táboru hostů. "Dneska je to o Los Angeles, nechme je slavit," vykládal po zápase trenér DeBoer. "Zeptejte se mě na to za týden, řeknu vám s klidnou hlavou, co si o tom myslím."

Tak shovívavý k mužům v pruhovaném už ale nebyl Patrik Eliáš. "Je neuvěřitelné, co dnes předvedli rozhodčí. Je to ostuda, kolik chyb udělali a jak tím ovlivnili celý zápas. Tohle by se ve finále Stanley Cupu opravdu stávat nemělo," prohlásil na svých oficiálních stránkách Eliáš na adresu sudích Dana O'Rourkeho a Chrise Rooneyho.

Brown, Carter a Lewis během 238 vteřin rozhodli o osudu celého utkání. Hned po skončení přesilové hry se začalo v ochozech Staples Center ozývat hromové "My chceme Pohár".

VIDEO: Takhle vrazil Bernier na hrazení Scuderiho.


Na druhé straně byl nešťastný útočník Devils Bernier, který by nejraději vzal celou situaci zpátky.

"Prohlížel jsem si situaci ze záznamu, hokej je rychlá tvrdá hra, nemyslím si, že to bylo na trest do konce utkání," vykládal skleslý sedmadvacetiletý Kanaďan.

Rozhodčí navíc jen pár vteřin před tímto střetem přehlédli podobnou srážku, kde byl obětí útočník Devils Gionta.

Po první třetině našli hráči New Jersey nešťastného Berniera v šatně. "Řekl jsem mu, aby se tím netrápil," vyprávěl veterán Brodeur. "Jeho hra nám pomáhala celé play off, byl to nešťastný výrok rozhodčích a částečně nám vzal šanci dnes vyhrát."

"On s tím teď bude ale muset žít a já si nemyslím, že to je fér."

Za forvarda New Jersey se postavil například i raubíř Theoren Fleury na svém Twitterovém účtu. "Co je to k…a za konec jinak skvělého play off?", napsal svůj názor Kanaďan.

Útočníka ze čtvrté řady se zastal i kapitán Zach Parise. "Není to jeho chyba, všichni s ním cítíme, musí mu být hrozně."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud