12. června 2012 • 16:20

Veterán Brodeur hned po finále hlásí: Chci chytat dál!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání z něj čišelo. Ale i tak stihl Martin Brodeur, gólman Devils, ihned po porážce v šestém utkání s Los Angeles (1:6) prohlásit, že si chce prodloužit ještě kariéru minimálně o rok. Ve 40 letech tedy nemíní končit a věří, že si zachytá opět doma. Tedy v Devils... „To je místo, kde bych chtěl zůstat,“ přeje si jeden z nejlepších gólmanů v historii.



Legenda versus brankář, jenž si svoje místo na výsluní teprve musí vyšlapat. Martin Brodeur (40 let) versus Jonathan Quick (26). I to byl souboj mezi Devils a Kings, z něhož ale nakonec vzešel jako jasný vítěz brankářský „učeň“.

„Snažím se být perfektní. Ale on je ještě o něco lepší než já,“ musel připustit Brodeur během finálové série, v níž Los Angeles nakonec vyhrálo 4:2 na zápasy. A právě Quick, jenž získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off, byl při triumfu rozhodujícím faktorem.

Rovněž kanadský veterán se nemá za co stydět. V celém play off byl velkou oporou a možná i pocit ze solidně odvedené práce ho žene dopředu. „Chci hrát dál,“ řekl zámořským novinářům bezprostředně po vyřazení.

„Ještě si o tom promluvím s mou malou dcerkou, ale jsem si jistý, že bude mít stejný názor. Rád bych zůstal v Devils, to je můj svět. A to je to, čemu věřím. Ale zároveň jsou tady okolnosti, které to mohou zkomplikovat,“ uvedl Brodeur, jenž během play off stlačil průměr vstřelených gólů lehce nad dvě (2,12).

A co jsou ty okolnosti, které nemůže ovlivnit? Hlavně to, jestli klub bude chtít podepsat dalšího hokejistu, jemuž končí smlouva. A tím je nepostradatelný kapitán Zach Parise, jemuž by klub podle odhadů zámořských žurnalistů musel nabídnout roční příjem okolo devíti milionů dolarů...

A v tom případě už by na Brodeura, jenž v uplynulé sezoně pobíral 5,2 milionu dolarů, nemusel být v platovém stropu dostatečný prostor.

Brodeur, trojnásobný držitel Stanley Cupu, si přesto sám sebe nedovede představit v jiném než „ďábelském“ dresu. „To určitě ne,“ řekl na rovinu.

„Ale znovu opakuju, jsou okolnosti, které jsou mimo můj dosah. Uvidíme, co se stane,“ dodal brankář, jenž v základní části nastřádal už 656 vítězných zápasů, což je absolutní rekord NHL.

Přidá ještě další triumfy opět v dresu Devils? Zdá se, že ano. Sám nechce utíkat a s vedením se na novém kontraktu s největší pravděpodobností dohodne. Pokud by nakonec chytal někde jinde než v Devils, v nichž působí od roku 1993, byla by to prvotřídní senzace.

„To by se muselo stát opravdu něco zvláštního, kdybych se k tomu odhodlal,“ dodal Brodeur.

Po ztraceném finále byl zklamaný, ale přesto se snažil najít pozitiva. „Vyřadili jsme dva největší rivaly – Flyers a Rangers, finále jsme nakonec prodloužili až na šest zápasů. Je to zklamání, ale pořád to byla celkově skvělá sezona. Urazili jsme dlouhou cestu až do finále ve srovnání s tím, že jsme se v minulé sezoně vůbec nedostali do play off. Vyhrát může jenom jeden, škoda, že to nejsme my, ale můžeme být hrdí na to, co se nám podařilo,“ vykládal Brodeur.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud