13. června 2012 • 15:07

Gretzky gratuloval Kings: Skvělý den pro hokej!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo jiný neproslavil hokej jako on. A právě Wayne Gretzky, ten nejlepší z nejlepších, teď pogratuloval i čerstvým vítězům Stanley Cupu. V klubu Los Angeles Kings totiž sám odehrál osm sezon.



„Je to skvělý den pro hokej,“ uvedl „The Great One“ zámořskému serveru TSN. Za jeho éry se Kings dostali v roce 1993 do finále, v něm ale nestačili na Montreal.

Tentokrát se to klubu povedlo. Poprvé ve 45leté historii. A Gretzkyho gratulace nemohla chybět. „Nemohlo se to poštěstit klubu s lepším vedením i trenéry, kteří skutečně věřili v tým a pozvedli hru o stupeň výš. Všichni tvrdě makali, hráli nesobecky a ukázali, že jsou praví šampioni,“ vysekl Kings poklonu někdejší skvostný útočník, jenž se mohl stát prvním hráčem v historii, který by dovedl tým ke Stanley Cupu jakožto kapitán dvou jiných týmů. Canadiens ale tehdy byli proti, v sérii vyhráli 4:1.

I tak je Gretzky v Los Angeles stále nesmírně populární a když vhazoval slavnostní buly před třetím utkání finálové série s Devils, dostalo se mu ohlušujícího potlesku ve stoje.

Přesto se ale jinak držel v ústraní. Nechtěl na sebe zbytečně strhávat pozornost. „Tu si místo mě zaslouží oba týmy, které se do finále dostaly,“ vysvětloval čtyřnásobný držitel Stanley s Edmontonem.

Gretzky v Los Angeles strávil celkem osm sezon v letech 1988 – 1996. Za tu dobu odehrál v základní části 539 utkání a získal v nich 918 bodů.

Byl to zlom v dějinách Kings. Z provinčního týmu se v tu dobu stal ostře sledovaný klub, Gretzkého příchod zpopulárnil hokej v celé Americe. Až teď se ale Kings dostali na opravdový vrchol. Křepčí se Stanley Cupem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud