Jakub Hlaváč
25. června 2012 • 10:29

KHL láká hvězdy zpět. Návrat do Evropy zvažuje Sjomin i Višňovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohrdají nabídkami z NHL, vrací se domů. Do Ruska. Do KHL. Národní hrdost je v módě a evropská hokejová liga z ní profituje. Zpět ze zámoří může zamířit Alexandr Sjomin, nejen bratislavský Slovan touží po jménu Ľubomír Višňovský.



Budují renomé, plánují územní expanzi. A první cíl je, přivést zpět do Evropy její odchovance. Její hráče, kteří svým uměním baví severoamerický kontinent. KHL pomalu ale jistě začíná vracet NHL úder, na soupisky jejích mužstev už nemíří jen odložení muži druhé výkonnostní kategorie.

Bohaté týmy se právě teď chystají na lov Alexandra Sjomina. Mistr světa z Helsinek odmítl prodloužit smlouvu ve Washingtonu, prvního července se stane volným hráčem a zkusí sílu trhu. A dost možná zvítězí ten ruský.

Ostatně i na víkendovém draftu nadějí se ruský faktor hodně probíral. Brát Evropany se stává riskantním podnikem, co když se rozhodnou zůstat doma?

Tak jako první volba Washingtonu z roku 2010 – Jevgenij Kuzněcov. Moc rádi by ho Capitals viděli na svém kempu. Jenže smůla, on chce zůstat v Čeljabinsku.

KHL sílí, začíná být konkurenceschopná. S expanzí na západ se stává z pralesní ligy s podivným zázemím stále zajímavější alternativa. Hodně o ní přemýšlí i Ľubomír Višňovský, slovenský dirigent přesilových her.

Pětatřicetiletý bek byl vyměněný z Anaheimu do NY Islanders, ale stěhovat se možná bude ještě dál. „Dostávám nabídky i z Ruska a dost nad nimi přemýšlím. S manželkou jsme se o tom bavili a rozhodně to je jedna z variant,“ řekl pro web hokejportal.sk.

Hodně po něm baží Slovan Bratislava, který je v KHL nováčkem. Jeho generální manažer Maroš Krajči se už se svým krajanem sešel.

„Slovan je moje srdeční záležitost, chtěl bych se s kariérou loučit v jeho dresu. Na druhou stranu končit ještě nehodlám, takže uvidíme,“ uzavřel Višňovský.

Všechny hvězdy KHL se v příští sezoně představí i v Praze, kde bude působit nový klub HC Lev.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud