25. června 2012 • 23:21

Pavelec podepsal nový kontrakt. V Jets dostane 19,5 milionu dolarů!

Autor: jon, mto, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli vyjednávání o nové smlouvě vynechal světový šampionát ve Finsku a Švédsku, teď se dočkal nového kontraktu v NHL. Český hokejový brankář Ondřej Pavelec se podle listu winnipegfreepress.com dohodl na pokračování kariéry ve Winnipegu, za pět let si vydělá 19,5 milionu dolarů (téměř 410 milionů korun).



Pavelcovi v Jets po skončení sezony 2011/2012 vypršela smlouva, která mu zaručovala roční příjem 1,3 milionu dolarů. Odchovanec Kladna kvůli vyjednávání o novém kontraktu na doporučení klubu odřekl světový šampionát, na kterém české reprezentace vybojovala podruhé v řadě bronzové medaile.

V souvislosti s čtyřiadvacetiletým gólmanem se mluvilo o zájmu z ruské KHL. Deník Sport přišel s informací, že o Pavelce usiloval bohatý Petrohrad, kde působí další český reprezentační gólman Jakub Štěpánek.

"Hledali jsme posílení i na tomto postu. Nešli jsme zatím razantně, ale pravdou je, že jsme se zajímali o to, kterým gólmanům smlouvy končí a mohli by být k dispozici. Vím, že by s návratem do Evropy neměl problém," prozradil kouč SKA Miloš Říha.

"Spíš to bylo téma, protože Ondra bude podepisovat smlouvu v Americe," doplnil.

Říha měl podle nejnovějších informací pravdu, mezi Pavelcem a Winnipegem už došlo k dohodě na uzavření dlouhodobého kontraktu. Gólman s klubem podepsal pětiletou smlouvu s celkovým příjmem 19,5 milionu dolarů (3,9 milionu ročně).

"Ve městě, které máte rádi, chcete vždycky zůstat tak dlouho, jak to jde. Na něco takového jsem čekal. Bylo snadné podepsat pětiletou smlouvu," citoval Pavelce server tsn.ca.

Pavelec byl v uplynulé sezoně nejlepším českým brankářem v NHL. Za kanadský Winnipeg, který se vrátil do zámořské soutěže, odchytal 68 zápasů s průměrem 2,91 branek na zápas.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud