9. července 2012 • 12:30

Jágr v Dallasu? Nemohl jsem tomu uvěřit, říká talentovaný Faksa

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to pro českého hokejistu Radka Faksu divoké tři týdny. Nejdříve si ho Dallas vybral jako třináctku draftu, na skok se objevil doma v Čechách, vrátil se do Dallasu podepsat třiletý kontrakt a nemohl uvěřit, že si zahraje v jednom týmu s Jaromírem Jágrem.



"Letěl jsem do Dallasu a jeden ze zaměstnanců Stars, který mě vyzvedával na letišti mi řekl, že Jágr podepsal s Dallasem," vyprável pobaveně pro klubové stránky Faksa.

"Nevěřil jsem mu, dokud jsem si to nepřečetl na internetu a byl jsem vážně překvapený. Když jsem byl malý, sledoval jsem ho v televizi a když přijel se svým týmem, vždycky jsem se na něj šel podívat."

Do zámoří se Faksa vracel, aby se zúčastnil nováčkovského kempu. Ale čekalo ho další překvapení, nabídka tříletého kontraktu. "Je ohromné, že mám tak brzy podepsáno," řekl Faksa.

Přesto nechtějí Stars jakkoliv narušovat vývoj mladého útočníka a rozhodně nebudou tlačit, aby opavský rodák hrál v prvním týmu, pokud nebude připraven.

"Se změnami, které v týmu v poslední době proběhly, není třeba Radka někam tlačit," vykládal generální manažer Dallasu Joe Nieuwendyk.

"Na podzim se zúčastní klasického tréninkového kempu a uvidíme, jak se vyvíjí," zhodnotil šance talentovaného mladíka na první tým Nieuwendyk.

Tak teda šťastné a veselé! Takovéhle Ice girls čekají v Dallasu na Jágra a možná i na Faksu...
Tak teda šťastné a veselé! Takovéhle Ice girls čekají v Dallasu na Jágra a možná i na Faksu...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud