10. července 2012 • 11:54

Bouřlivák Sjomin obrátil. Teď u něj vede Pittsburgh

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drápali po něm Rusové, už viděli další hvězdu doma v KHL. Smůla. Hokejový útočník Alexandr Sjomin dost možná zůstane v NHL, podepíše Pittsburghu. Pro kontroverzní hvězdu by měl být připravený roční kontrakt.



V zámoří jsou s finálními soudy ještě opatrní, svazek poněkud problémového forvarda s Penguins zpochybňují. V Rusku o něm mají jasno. Dokonáno má být během úterka, nejpozději středy.

Pittsburgh poněkud překvapivě zaplakal na trhu s volnými hráči, košem mu dali Zach Parise i Ryan Suter. Takže lov posil musí pokračovat a Sjomin je volný a k dispozici.

Sice se spekulovalo o jeho partnerství s CSKA Moskva či Detroitem, nakonec je nejblíže angažmá v Pensylvánii.

Ačkoliv v hlavním městě své rodné země mohl za tři roky inkasovat 30 milionů dolarů… O takové gáži se mu v NHL může jen snít.

„Alex by miloval možnost nastupovat s Malkinem a Crosbym,“ potvrdil oboustranný zájem Mark Gandler, Sjominův agent. Přitom ne vždy měl jeho svěřenec ke kanadské hvězdě tolik úcty.

Když se na Crosbyho ptali zástupci deníku Sovětský Sport, odpověděl následovně: „Co je na něm výjimečného? Nic nevidím. Jasně, dobře bruslí. Umí vystřelit. Dobře přihrává. Ale nic víc,“ shrnul suše.

Sám sebe naopak za výjimečného považuje. Není vůbec jisté, jak by se s ostatními hvězdami snesl. I proto Pittsburgh zámořští komentátoři od uzavření smlouvy s osmadvacetiletým úřadujícím mistrem světa odrazují.

Jako důvod přidávají i Rusovy neshody s vedením Washingtonu, kde strávil předchozích sedm sezon. Jeho maximem je 84 bodů (40+44) z ročníku 2009/10.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud