Miroslav Horák
11. července 2012 • 04:00

Eliáše překvapil Jágr: Dallas? Bude muset překonat řadu věcí

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé a náročné sezoně si užíval dovolené, do Čech se vrátil až v pondělí. Hokejové věci ale stíhal sledovat, především Jágrův přestup z Philadelphie do Dallasu. A českému útočníkovi volbu schvaluje. "Je to krásné město a v poslední sezoně Stars hráli moc hezký hokej," posvětil kamarádovu volbu Eliáš.



Stejně jako Jágr ani Eliáš nemá zkušenosti s působením v Západní konferenci. Proti Dallasu si ale zahrál ve finále Stanley Cupu v roce 2000 a jeho spoluhráčem byl později také Joe Nieuwendyk, současný generální manažer týmu Stars.

"Je to skvělý chlap, který má rád atraktivní hru. Tohle bude Jardovi vyhovovat. V jeho případě určitě nešlo o ukvapené rozhodnutí," tipuje Eliáš.

O Jágrovi se ví, že je rád, když může přebrat zodpovědnost, cítit se důležitou postavou a trávit dostatek času na ledě. "Podle mě se mu to v Dallasu všechno splní," předpovídá útočník Devils.

Eliáš ale také nezastírá, že ho Jágrova volba překvapila. "Čekal jsem, že si najde klub s aktuálně větší šancí na Stanley Cup. Přesně tohle splňovala Philadelphia."

Ale Flyers se rozhodli bojovat na volném trhu o nejžádanějšího hráče letošní okurkové sezony, Zacha Pariseho. Prohráli a tak nemají ani Pariseho, ani Jágra.

"Flyers a Pittsburgh byly největšími favority Východní konference. Ale v NHL vážně nikdy nevíte. Jarda bude muset v Dallasu překonat řadu věcí, ale jsem si jistý, že si svoji stabilní pozici vybuduje a bude předvádět svoje obvyklé výkony," věří Jágrovi Eliáš.

Držitel Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu sezony Patrik Eliáš se svojí rodinou po příletu do Česka
Držitel Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu sezony Patrik Eliáš se svojí rodinou po příletu do Česka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud