23. července 2012 • 20:59

Megavýměna! Columbus pouští Nashe do Rangers, získá i Dubinskyho

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hon na Ricka Nashe skončil, vyhráli New York Rangers! Kapitán Columbusu si zahraje v NHL poprvé někde jinde, jeho bývalý zaměstnavatel uvolněním svého ostrostřelce od Jezdců získá útočníky Artěma Anisimova a Brandona Dubinskyho, obránce Tima Erixona a právo volby v prvním kole draftu. S Nashem putuje do Rangers ještě prospekt Steven Delisle.



Nash byl podle mnohých největším lákadlem letního obchodování s hráči v NHL. V 82 zápasech v minulé sezoně osmadvacetileté křídlo nasázelo 30 gólů a 29 asistencí.

Blue Jackets si Nashe vybrali jako jedničku draftu v roce 2002, od té doby byl klubu věrný. V roce 2008 se stal kapitánem a drží klubové rekordy v počtu gólů, asistencí a odehraných zápasech.

Celkem nastřílel v 674 utkání 289 branek a přidal 258 asistencí, jen jednou ovšem s nejhorším týmem uplynulé sezony NHL pronikl do play off. V něm sehrál čtyři zápasy a připsal tři body za gól a dvě asistence.

Podle mnohých expertů by tak Nash v kvalitnějším týmu měl zářit ještě víc. Rangers si právě od něho slibují zvýšenou produktivitu a neváhali obětovat třeba i bývalého centra Jaromíra Jágra Brandona Dubinskyho či Artěma Anisimova.

Čtyřiadvacetiletý Anisimov v uplynulé sezoně nasbíral v 79 duelech 36 kanadských bodů a dalších deset přidal v 20 duelech play off. Smlouvu má ještě na rok na 1,875 milionu dolarů.

O dva roky starší Dubinsky prožil oproti minulým sezonám slabší ročník, když v 77 zápasech NHL zaznamenal 34 bodů a v devíti utkáních vyřazovací části zaznamenal jen dvě asistence.

Bývalý centr Jaromíra Jágra v Rangers má kontrakt ještě na tři roky, přičemž v nadcházející sezoně bude brát 3,75 milionu dolarů a v dalších dvou pak 4,65 milionu dolarů.

Jednadvacetiletý talent Erixon má zatím na kontě jen 18 startů v NHL a dvě přihrávky. Loni přišel do týmu Rangers z Calgary výměnou za českého útočníka Romana Horáka. Erixon má ještě na dva roky nováčkovský kontrakt s ročním příjem 900 tisíc dolarů.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud