Zdeněk Janda
18. srpna 2012 • 08:25

Jaromír Jágr, herecká hvězda: Slavná "68" vyměnila hokej za kamery

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klapka, Jaromír Jágr poprvé. A podruhé, potřetí, počtvrté... Legendární útočník si vyzkoušel roli herce, stejně jako před rokem natáčel propagační spoty pro deník Sport a iSport.cz. Právě Jágr je totiž jejich oficiální tváří. Tentokrát ale slavná osmašedesátka na „place“ až tak hrát nemusela, reklama byla zaměřená spíše na zaznamenávání jejích reakcí při rozhovoru.



Když se ve čtvrtek odpoledne dotočil poslední záběr a jedna ze členek početného štábu sundala Jaromíru Jágrovi mikrofon, ten si odfrknul a pousmál se: „No, to bude drahý. Tříhodinový rozhovor jsem ještě nedělal!“

Připravovaný spot se totiž zajímal především o to, jakými gesty a mimikou nejslavnější český sportovec doprovodí různorodé otázky, které mu schválně bez nějakého logického řazení kladl Lukáš Tomek, šéfredaktor deníku Sport.

Takže třeba zaznělo: Chtělo se ti na střídačce někdy brečet? Proč hokejistům smrdí nohy? Dal bys gól Petru Čechovi? Proč je puk černý?

40letý útočník, jenž se chystá na sezonu v Dallasu, otázky dopředu neznal, o překvapivé reakce tedy nebyla nouze.

„No, super, jde to parádně! Takhle přesně jsem si to představoval,“ pochvaloval si Vojtěch Moravec. Právě on se chopil režírování klipu a v této funkci vystřídal loňského režiséra Vojtu Kotka.

Moravec, který naposledy točil dokument například o slavném režisérovi Miloši Formanovi, si spolupráci s fenomenálním sportovcem pochvaloval.

„Je vidět, jaký je to profík. Dopředu řekl: Ptejte se mě, na co chcete, je mi to jedno. Jen pozor, když to bude blbá otázka, dám blbou odpověď,“ vykládal pobaveně.

Dal bys gól Petru Čechovi? Jaromír Jágr odpovídal na všelijaké otázky...
Dal bys gól Petru Čechovi? Jaromír Jágr odpovídal na všelijaké otázky...

Natáčení probíhalo na fotbalovém stadionu Viktorie Žižkov, Jágr se usadil do hlediště a trpělivě odpovídal. Jak už u něj bývá zvykem, čas byl i na žertíky.

Jednou se ho třeba člen štábu zeptal, jestli nechce napít. Slušně odmítl. Ale od zvukaře se ozvalo: „Já bych si kdyžtak vodu vzal.“

Pohotový útočník ihned vypálil: „Hele, jenže tebe se nikdo neptal! Asi jsi někde udělal chybu...“

Podobné vtípky ze svého bohatého arzenálu vytahoval celé odpoledne. Když po natočení rozhovoru měl jít ještě pózovat na stadion a do připraveného studia, houkl na režiséra: „Hele, ty seš placenej od hodiny, co? Proto to takhle hrozně natahuješ...“

Nejdříve trochu přikrášlit v maskérně... Jaromír Jágr před natáčením reklamního spotuFoto Michal Beránek (Sport)
A pak mu naoko pohrozil: „Jestli se do toho patnáctivteřinového spotu nevejde úplně všechno, co jsme dneska natočili, tak uvidíš!“

V rámci natáčení se procházel i po trávníku a trochu zalitoval, že neměl míč.

Letní tréninkový dril si totiž rád zpestřuje střílením penalt. Zkusil si ji aspoň nanečisto.

„Hele, Šáno, podívej! Už tam posílám jednu do šibenice,“ křiknul na svého kamaráda Petra Exnera, jenž celé natáčení sledoval.

Jágr měl téměř celý čtvrtek vyhrazený Sportu. Dopoledne navštívil moderní newsroom, v němž sídlí redakce deníku i webu iSport.cz. Setkal se také s Libuší Šmuclerovou, generální ředitelkou vydavatelství Ringier Axel Springer CZ.

Odpoledne strávil při natáčení reklamy na Žižkově, lehce po půl páté vyrazil do Kladna, jeho Rytíři totiž hráli přípravu s Pískem.

Na propagační televizní spoty se můžete těšit už v září. „Když něco dělám, tak chci, aby to bylo stoprocentní. Věřím, že i tohle se povede,“ doufá oficiální tvář deníku Sport a iSport.cz.

Dal bys gól Petru Čechovi? Jaromír Jágr odpovídal na všelijaké otázky...
Dal bys gól Petru Čechovi? Jaromír Jágr odpovídal na všelijaké otázky...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud