18. září 2012 • 09:38

Ovečkin hrozí: Výluka bude trvat rok! A hvězda Capitals hledá angažmá

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obává se dlouhé stopky, pečlivě si vybírá své angažmá. Hvězdný útočník Alexandr Ovečkin počítá s variantou, že zámořská hokejová liga bude stávkovat celou sezonu. Že ji celou stráví v Rusku. A nejblíže má k dohodě s moskevským CSKA.



V pondělí oslavil sedmadvacáté narozeniny, ale smlouvu si k nim nenadělil. Na rozdíl od jiných špičkových Rusů, číslo osm s návratem do KHL vyčkává. Zvažuje své možnosti, manažery nechává stupňovat jejich nabídky.

Nejde jen o peníze… Má určitou představu o svých parťácích, o síle mužstva a v rozhazovačném CSKA mu slibují obnovení spolupráce s Alexandrem Sjominem. V sestavě armádního klubu už teď válí Alexandr Radulov. Tahle útočná vozba by mohla fungovat.

„Ale ještě není nic rozhodnuto, ještě jednání probíhají,“ hlásil dvojnásobný mistr světa listu Sovětskij sport. „Myslím, že se všechno dořeší v následujících pár dnech a následně to oznámíme,“ pokračoval.

Ani pro bohaté organizace dotované ruskými plynárenskými a strojírenskými kolosy není úplně snadné supernovy NHL získat.

„Musí se zaplatit pojistka, která třeba u Ovečkina může dělat kolem sto tisíc dolarů měsíčně. Pak je tu otázka kontraktu samotného,“ upozorňuje Valerij Maťjev, jeden z ruských hráčských agentů. „Ani kluby ještě nevědí, koho přesně si budou moci dovolit,“ dodal.

Ovečkin každopádně svou volbu pečlivě zvažuje z jednoho prostého důvodu – nevěří dohodě mezi hráči a majiteli klubů NHL. „Pokud bude liga trvat na svých podmínkách, tak se nedomluvíme a ztratíme celý ročník. Jsem absolutně připravený odehrát ho v Rusku,“ řekl jasně.

Kde, je zatím tajemstvím. Stejně tak místo, kde se na zápasy připravuje. „Kdybych to prozradil, hned by to nahrálo nějakým spekulacím, takže o tom nebudu mluvit. I já si však nejvíce přeji, abych začal někde hrát co nejdříve,“ přiznal.

Vedení ligy by ho chtělo v Dynamu, na CSKA je naštvané kvůli šroubování platů. Jenže podle toho se Ovečkin rozhodovat nebude. Podle všech indicií si na dres našije slavnou hvězdu…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud