5. října 2012 • 15:07

Proč Giroux kývl Berlínu? Pomohl kanadský parťák a tvrdší hokej

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že by příchod kanadského hokejového útočníka Clauda Girouxe do Eisbärenu Berlín strhnul v Německu nějaký velký humbuk? Zatím ne. Zprávu o tom, že Giroux společně s Danny Brierem přijdou, dokonce klub ani zatím nezveřejnil na svých oficiálních internetových stránkách. „Smlouva ještě nebyla podepsaná,“ uvedl dnes dopoledne mluvčí klubu.



Sám Giroux s Brierem by měli údajně během dneška do Německa přiletět a přímo na místě doladit podrobnosti. A proč si někdejší parťák Jaromíra Jágra vybral zrovna klub z německé soutěže DEL?

„Je to dobrá liga, navíc se v ní hraje ještě tvrději než ve Švýcarsku nebo v Česku,“ uvedl Giroux podle listu Berliner Morgenpost.

Giroux, hvězda Flyers, se v poslední době vůbec neobjevil ve Philadelphii. Do Německa odletěl přímo ze svého bydliště u Ottawy, kde trénoval. O novém angažmá se příliš nechtěl vybavovat ani Danny Briere. „Bez komentáře,“ vzkázal jen reportérovi serveru CSNPhilly.com. V textové zprávě mu ale odchod do Berlína potvrdil.

Girouxa lákal do Kladna i Jaromír Jágr, jenže nakonec z lanaření sešlo. Hlavní důvod? Giroux chtěl v Evropě působit s nějakým kanadským známým. Což přesně tak dopadlo, do Německa jde s Brierem. „Když se rozhodne jinak, určitě se na něj nebudu zlobit. On si musí zvážit, co je pro něj nejlepší,“ říkal už dopředu Jágr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud