12. října 2012 • 15:04

Kdy se začne? Hvězdného Crosbyho se ptá i jeho babička

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

I jeho babička se ptá: Tak kdy začne sezona? Sidney Crosby, nejsledovanější muž zámořské NHL, ale ani pro ni nemá odpověď. „Každý se na to ptá,“ přiznává útočník Pittsburghu. Jen nahlédnutí do křišťálové koule může pomoct, jinak nic... V zámoří zaznívají i hlasy, že by se stejně jako před osmi lety nemuselo hrát celou sezonu. To si ale Croby nepřipouští. „Upřímně, tohle mě ani na chvíli nenapadlo,“ tvrdí kapitán Penguins. O tom, že by šel hrát do Evropy, ale neuvažuje.



Kolem sebe vidí, že další hvězdy už ztratily trpělivost a odešly se rozehrát za moře. Naposledy třeba Henrik Zetterberg (švýcarský Zug) nebo Claude Giroux a Danny Briere (oba německý Eisbären). On ale nic takového nechystá. Nepřesvědčil ho ani Jevgenij Malkin, klíčový parťák z Pittsburghu, který válí v KHL v Magnitogorsku.

„Koukal jsem se na webu na ukázky z některých zápasů. Je na tom dobře, určitě bude výborně nachystaný, až se sezona zase rozjede,“ řekl Crosby zámořským reportérům.

On trénuje, zůstává trpělivý. Ví, že sám s tím nic nenadělá. Opakuje se tedy scénář z posledních měsíců, kdy na tom byl podobně. Hrozně toužil hrát, ale kvůli následkům po otřesu mozku nemohl. I tahle zkušenost mu teď pomáhá.

„Člověk musí být trpělivý, když ví, že některé věci nemůže ovlivnit. Je to teď podobné. Musím být pozitivní a doufat v to nejlepší,“ uvedl 25letý Crosby, držitel Stanley Cupu i olympijský šampion.

O tom, že by hrál někde jinde, začne uvažovat až v momentě, kdy zjistí, že mu pouhý trénink nezaručí dostatečnou přípravu na to, až se NHL opět rozjede. „Ale v tom bodě zatím ještě nejsem,“ dodává Crosby.

Jak dlouho mu vydrží trpělivost?

Které hvězdy z NHL nikde nehrají a jen trénují

Sidney Crosby – Pittsburgh
Steven Stamkos – Tampa Bay
Shea Weber – Nashville
Zach Parise – Minnesota
Ryan Suter – Minnesota
Martin Brodeur – New Jersey
Tomáš Vokoun – Pittsburgh
Henrik Lundqvist – New York Rangers
Patrik Eliáš – New Jersey
Jonathan Quick – Los Angeles
Scott Hartnell – Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud