29. listopadu 2012 • 14:40

Jednání s NHL krachují. Otrávený Richards odepisuje sezonu

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdrtila ho skepse, i on podlehl depresi. Hokejový útočník newyorských Rangers Brad Richards se přidal ke skupině s pracovním názvem – „nevěříme, že sezona NHL začne“. Pomoci podle něj nepomohou ani nezávislí prostředníci, kteří se nyní vložili do jednání mezi ligou a hráči.



Mohl si užívat královského ročního platu dvanáct milionů dolarů (235 mil. korun), jenže dost možná z něj neuvidí ani cent. Brad Richards stejně jako další stovky hráčů nemůže do práce, nejslavnější hokejová liga vyhlásila výluku. Rokování o jejím konci se zdají být bezvýchodná.

A že by řešení našli nezaujatí prostředníci, kteří se do jednání ve středu vložili? Podle dvaatřicetiletého Kanaďana nesmysl. „Pokud je návrh zástupců ligy ten poslední a nejlepší, tak moc nevím, co chtějí řešit,“ prohlásil pro zámořská média.

Richards je vývojem otrávený, nicméně evropské angažmá si zatím nehledal. Místo toho se zaměřoval na charitu. Hvězdy NHL pod jeho vedením hrály zápas pro pomoc obětem hurikánu Sandy, pak pro pomoc zpustošené kliniky, v hlavě má prý další projekty. Času na ně asi bude dost.

„Třeba se situace za pomoci prostředníků někam pohne. Ale já tomu nevěřím, nejsem optimista. Všechno je trochu jinak, než to vidí lidé zvenku,“ prohlásil na adresu nejnovějších návrhů. „Mám strach o naši hru,“ dodal.

Že by sezona začala, už přestávají věřit takřka všichni. Fanoušci jsou naštvaní, hokejisté rezignovaní a majitelé svorní ve své věci. Znesvářené strany spíše než k domluvě spějí k otevřené právnické válce.

A to není dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud