2. prosince 2012 • 18:05

Hokejisté dostanou kvůli výluce od NHLPA příspěvek 10 000 dolarů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonná rada hráčské asociace NHLPA rozhodla, že každý z jejích členů dostane kvůli pokračující výluce v zámořské hokejové lize příspěvek 10.000 dolarů (téměř 200 000 korun). Kvůli neúspěšným jednáním o nové kolektivní smlouvě bylo zrušeno už 422 zápasů, což je více než třetina sezony NHL.



 

V uplynulých dvou dnech hráčské odbory projednávaly čtvrteční návrh komisionáře soutěže Garyho Bettmana, aby se na podmínkách dohody pokusili dohodnout přímo hráči s majiteli klubů.

Rozhovory mezi Bettmanem a šéfem hráčské asociace Donaldem Fehrem dosud k ničemu nevedly a změnu nepřinesla ani účast federálních prostředníků na dvoudenním jednání v tomto týdnu.

NHL je ve výluce už od 15. září, kdy vypršela předcházející kolektivní smlouva mezi majiteli klubů a hráčskou asociací. Základní část měla začít 11. října.

Odbory se s kluby přou zejména o záležitosti týkající se hráčských smluv a také o rozdělení výnosů z ligy, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí okamžitě snížit podíl hokejistů ze současných 57 procent na padesát, NHLPA chce k rovnoměrnému rozdělení dojít postupně.

Donald Fehr je stále neústupný, stejně jako jeho protějšek Bettman.
Donald Fehr je stále neústupný, stejně jako jeho protějšek Bettman.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud