7. ledna 2013 • 13:38

Změny u Red Wings. Zetterberg novým kapitánem, Holmström končí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neviděli jste ho dělat kličky jako Dacjuka, ladně bruslit jako Fjodorova, ani nedrtil led jako Brendan Shanahan. Přesto byl stejně významnou součástí předchozích veleúspěšných let, jako každá ze jmenovaných legend. Tomas Holmström, švédský hokejový dělník a pracant měl kancelář před brankovištěm soupeře, odtud dal většinu svých branek. A díky této tvrdé práci má ve sbírce čtyři prsteny pro vítěze Stanley Cupu. Teď se ale chystá pověsit brusle na hřebík.



Každý zápas to byl on, kdo schytal nejvíce ran. Před brankářem soupeře stál jak přibitý. Sekery do holeně od brankářů, krosčeky kamkoliv od obránců, to byla vždycky pracovní náplň brzy čtyřicetlietého švédského chasníka.

A nutno říct, že ji dovedl k dokonalosti. Plno puků Holmströma před bránou trefilo, spoustu jich ale také dokázal tečovat a zvláště ve vyřazovacích bojích to byl nedocenitelný hráč. Jen tři švédští hokejisté jsou v historii play off produktivnější než on!


Teď, po konci výluky, už pro bojovníka s více než tisícem utkání v NHL pravděpodobně nebude místo v sestavě. "Jeho role v týmu se změnila. Už bychom ho nemohli využívat tolik, jako dříve. Homer se teď rozhoduje, kam chce aby jeho kroky dál pokračovaly," řekl generální manažer Red Wings pro server redwingsfront.wordpress.com.

Holmström je také další vynikající produkt detroitského skautingu. Tým z Michiganu několikrát dokázal, že si dokáže najít hvězdu i v pozdních kolech draftu. Rodák z Pitea přišel na řadu až jako číslo 257 v roce 1994, přesto dokázal v NHL získat 530 bodů a také respekt soupeřů.

Zetterberg bude jmenován novým kapitánem

Red Wings oznámili ještě jednu změnu. Novým kapitánem Detroitu by se měl stát švédský útočník Henrik Zetterberg. Ten nahradí ve funkci svého krajana Nicklase Lidströma, který po minulé sezoně ukončil kariéru. "Pokud dostanu možnost, vést Red Wings jako kapitán, budu poctěn," vyslovil se dvaatřicetiletý útočník.

Zetterberg je mezi spoluhráči oblíbený a velmi respektovaný, jeho soupeři v boji o kapitánské céčko byli Pavel Dacjuk a bek Niklas Kronwall. Ale vše už vypadá jako hotová věc.

"On je zosobněné vůdcovství. Moc toho nenamluví, ale jde příkladem na ledě. Lidströmovi je v tomhle opravdu podobný," řekl útočník Justin Abdelkader.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud