10. ledna 2013 • 10:24

Chci, aby se tým cítil dobře, až budu v bráně, řekl Vokoun v Pittsburghu

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová štace, nová role. Veterána Tomáše Vokouna čeká v novém působišti v Pittsburghu pozice dvojky, ale nestěžuje si. Dobře věděl, za čím jde. "Nezbývá mi už v kariéře mnoho let, chci ale zažít ještě nějaký pořádný úspěch," řekl po tréninku Pens šestatřicetiletý gólman, proč zamířil právě do týmu z Pennsylvánie.



Jednička týmu Marc-Andre Fleury zažil krušné chvíle v posledních vyřazovacích bojích. V divoké sérii proti Philadelphii inkasoval v šesti utkáních šílených šestadvacet gólů a lavinu gólů nezastavil ani náhradník Brent Johnson. A tak zasáhlo vedení klubu a přivedlo na dva roky Tomáše Vokouna.


"Fleury je naše jednička, ale potřebuje větší podporu, než měl v poslední sezoně. Proto jsme přivedli Tomáše," řekl trenér Penguins Dan Bylsma serveru triblive.com.

Vokoun je za šanci v dresu jednoho z nejlepších týmů posledních let šťastný. Také díky tomu, že závěr poslední sezony strávil ve Washingtonu po zranění jako zdravý náhradník v hledišti.

"Kolik šancí dostanu na ledě, to je jenom na mě. Chci, aby se tým cítil jistě vždycky, když budu stát v bráně," vyprávěl Vokoun, který svou roli v Pittsburghu dobře chápe.
Když Vokoun poprvé nastoupil na led NHL, bylo jeho novému parťákovi teprve dvanáct let. Ale na spolupráci se zkušeným kolegou se těší. "Každý chytáme trochu jinak, on zůstává delší dobu stát a také je velice trpělivý," vyzdvihuje Vokounovy kvality jednička draftu z roku 2003.

Z tohoto tandemu by měla být jedna z nejsilnějších brankářských dvojic letošního ročníku. A Vokoun by se konečně mohl přiblížit vysněnému Stanley Cupu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud