15. ledna 2013 • 15:00

Těžká chvíle pro Hudlera. Musel se vrátit domů, umřel mu táta

Autor: ČTK, iSport.cz, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď jde hokej stranou. Útočník Jiří Hudler opustil z rodinných důvodů přípravný kemp Calgary a přicestoval zpátky do Česka. Podle klubového webu se devětadvacetiletá nová posila Flames vydala zpátky domů kvůli úmrtí svého otce.



Podle informací ze stránek vsetínského klubu v noci na úterý podlehl Jiří Hudler starší ve věku 50 let dlouhé vážné nemoci. Ve Vsetíně jako úspěšný trenér mládežnických výběrů, během aktivní kariéry hrál otec úspěšného hokejisty v Olomouci.

"Dostal zprávu z domova, že jeho otec je nemocný a musel v nemocnice. Hokej je pro každého hokejistu důležitý, ale rodina je vždy na prvním místě," řekl serveru trenér Calgary Bob Hartley.

Jiří Hudler se svým otcem po triumfu ve Stanley Cupu v roce 2008
Jiří Hudler se svým otcem po triumfu ve Stanley Cupu v roce 2008

Devětadvacetiletý útočník narychlo opustil tým Calgary Flames, už během pondělka odletěl z Kanady zpět do České republiky, kde podle informací iSport.cz momentálně pobývá, aby zajistil vše potřebné ohledně organizace posledního rozloučení.

Zatím není jasné, kdy se Hudler do Kanady vrátí. "V tuto chvíli to není důležité. Řekli jsme mu, ať se postará o svého tátu. Bude s námi v kontaktu," doplnil Hartley. Do nového ročníku vstoupí Flames v neděli doma proti San Jose.

Hudler podepsal loni v červenci s Calgary jako volný hráč čtyřletý kontrakt celkem na 16 milionů dolarů. Dosud hrál v NHL jen za Detroit, s kterým v roce 2008 získal Stanleyův pohár.

Při výluce v této sezoně hrál krátce za Lva Praha v KHL a také v extraligovém Třinci.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud