Zdeněk Janda
19. ledna 2013 • 20:09

NHL začíná, ostrý test je tu. "Hvězdu" Jágra vyzve česká kolona!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DALLASU | Americký Texas, hokejem ne tak poblázněný, přeci jenom prožije velký sportovní večer. NHL se vrací! A v dresu Stars u toho proti Phoenixu (od dvou hodin v noci českého času) bude i Jaromír Jágr, největší hvězda Dallasu. „Ale ten program je tak nahuštěný, že se ve zkrácené sezoně nedá moc prožívat, že je to nějaká premiéra,“ tvrdí před zápasem český útočník.



Sedm duelů v jedenácti dnech. Perný program čeká tým Stars. „Většinou jsou první zápasy zajímavé, ale v tomto nabitém rozlosování na to utkání stejně člověk musí rychle zapomenout, protože hned další den hraju znovu,“ říká Jágr.


Proti Dallasu se postaví Phoenix v čele s početnou českou kolonií. V sestavě nechybí obránci Zbyněk Michálek a Rostislav Klesla a útočníci Martin Hanzal a Radim Vrbata. Jeden proti čtyřem. Z českého pohledu bude tedy Jágr v drtivé menšině...

Elitní formace Stars proti Phoenixu
Pravé křídlo: Jaromír Jágr
Centr: Derek Roy
Levé křídlo: Loui Eriksson

Za Phoenix nastoupí i obránce Zbyněk Michálek, který během výluky nikde nepůsobil. Takže je na utkání pořádně natěšený.

"Dá se říct, že jsem úplně na hokej nadržený," pousmál se po dopoledním rozbruslení. Právě na něm, na elitním bekovi, bude, aby se pokusil přibrzdit Jágra, hlavní domácí hvězdu.

Pro českou megastar se rozjíždí bláznivě našlapaný program. Výluka ukradla téměř polovinu sezony, do zbývající části se muselo namačkat 48 zápasů v 99 dnech. A jak jsou na tom Jágrova třísla, která ho v minulé sezoně dost pobolívala?

„Zatím dobrý, uvidíme. Musím zaklepat,“ řekl a poklepal na lavičku před kabinou, na níž se po posledním tréninku před utkáním posadil. Zrovna se vracel z natáčení reklamního spotu pro klub.

„Je to náročný, v posledních dnech toho bylo dost, protože se všechny aktivity museli vtlačit do jediného týdne,“ vysvětlil útočník, jenž na Phoenix vyrukuje v elitní formaci s centrem Derekem Royem a levým křídlem Loui Erikssonem. Jamie Benn, kanadský centr, s nímž se počítalo do první lajny, se totiž s klubem ještě nedomluvil na smlouvě.

„Na sehrání nebylo moc času, navíc ty hráče člověk stejně nejvíce pozná až při zápase. Takže ze začátku se asi ani nebudu snažit hrát svůj hokej, ale budu se muset přizpůsobit nějak tomu utkání. Aby se to vůbec nějak přežilo,“ říká Jágr.

NHL totiž startuje po týdenním kempu. A bez jediného přípravného utkání.

Jaromír Jágr na rtréninku Dallasu Stars před startem NHL
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr na rtréninku Dallasu Stars před startem NHL
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr na rtréninku Dallasu Stars před startem NHL
Video se připravuje ...

A ty, Jardo, ty se musíš poprat! Jaromír Jágr dostal od kouče Glena Gulutzana vtipné pokyny
A ty, Jardo, ty se musíš poprat! Jaromír Jágr dostal od kouče Glena Gulutzana vtipné pokyny

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud