8. února 2013 • 10:35

Červenka slaví v NHL první gól. Jsem na něj hrdý, hlásí kouč

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně to tam padlo. Ve svém pátém utkání v NHL vstřelil snajpr Roman Červenka proti Columbusu svůj první gól. Nebyla to žádná skvělá klička, ani rána golfovým úderem, která by protrhla sítˇ, ale jen šikovná teč. Přesto všem v Calgary udělala radost. „Byl to parádní moment, fakt mám z Romana radost,“ neskrýval po zápase nadšení útočník Lee Stempniak.



Sedmadvacetiletý útočník otevřel v duelu s Blue Jackets skóre poté, co v 5. minutě tečoval střelu Dennise Widemana od modré čáry. A ač byl gól teprve jeho druhým bodem v sezoně, stále ukazuje svůj potenciál. Na ledě tráví dostatek času, fanoušci si zvykají na jeho šikovné ruce.

„Dneska hrál zase skvěle,“ vyprávěl po zápase na adresu českého útočníka střelec vítězného gólu Alex Tanguay. A k veteránovi se připojil i trenér domácích Bob Hartley. „Má toho teď hodně ale všechno zvládá. Překonal zranění, zvykl si i na jiný styl života který je v Kanadě a daří se mu se prosazovat. "Jsem na něj vážně hrdý,“ řekl Hartley, vítěz Stanley Cupu s Coloradem pro nhl.com.

Pro Flames utkání nebylo vůbec jednoduché, a to hlavně proto, že neotřesitelná brankářská jednička Miikka Kiprusoff je zraněný. Náhradník Leland Irving ho ale důstojně zastoupil a zastavil 26 z 29 střel. Pro Irvinga to byl teprve devátý zápas v NHL a první od března loňského roku.

VIDEO: Červenkova první trefa v NHL.

Hokejisté Calgary si připsali druhé vítězství v řadě poté, co prohráli pět z úvodních šesti zápasů, z toho pět bylo na domácím ledě. "Celý tým se zlepšuje. Snad v tom budeme pokračovat a poroste nám jak sebevědomí, tak počet výher," řekl Alex Tanguay, který zápas rozhodl svým gólem po 67 sekundách prodloužení.

Dvěma asistencemi se na výhře Calgary podílel také Jiří Hudler, Václav Prospal v dresu Columbusu zaznamenal gól a přihrávku.

Bývalý útočník Slavie tak zažívá radostné období, teď už by si nejspiš jen přál, aby mohl být v Calgary i se svou přítelkyní Veronikou Machovou a synem Denisem. „My se k němu bohužel dřív jak za tři měsíce nedostaneme. Bude to pro mě asi peklo, ale co nadělám. Budeme mu fandit aspoň přes skype,“ vykládala před měsícem česká krasavice.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud