27. února 2013 • 07:33

Vokoun sundal Slováka Kopeckého a spustil hromadnou bitku

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nevypadá, že by se cítil úplně v pohodě. Brankář Pittsburghu Tomáš Vokoun ve svém předposledním zápase inkasoval šest branek a dnes v noci proti Floridě znovu nebyl ve své kůži. Za 29 minut, které strávil v bráně Pens, musel čtyřikrát lovit puk z brány. Navíc nedokázal vystát útočníka Tomáše Kopeckého a poté, co slovenský forvard skóroval na 2:1, ho Vokoun krosčekoval a rozpoutal hromadnou rvačku.



Jednička pittsburského týmu Marc-Andre Fleury měl strávit klidný zápas na střídačce, místo toho musel ani ne v půlce zápasu na led. Český veterán po čtyřech inkasovaných trefách mířil zklamaně pryč z ledu.

Dvakrát Vokouna překonal z dorážek právě Kopecký, s nímž se český gólman pustil i do křížku. Slovenský útočník dostal bezprostředně po své trefě na 2:1 krosček od Craiga Adamse a zasáhl v pádu Vokouna, jenž ho udeřil zpátky. Vznikla mela, do které se zapojili všichni hráči, kteří byli na ledě, s výjimkou domácího brankáře Jose Theodorea.

VIDEO: Gól Kopeckého a krosček od Vokouna.

Českého muže s maskou se ale zastával trenér Dan Bylsma. "Bylo toho na Tomáše hodně. Celý tým potřeboval nějakou změnu, spíš než že bychom potřebovali střídat gólmana," vysvětloval stratég po skončení utkání pro nhl.com.

Tomáš Kopecký nakonec uspěl v závěrečné power-play trefou do prázdné brány a zakončil tak svůj první hattrick kariéry a pro některého z hráčů Panthers to znamenalo třígólový večer poprvé od listopadu 2011. A po utkání se silový útočník vyjádřil i k incidentu s Vokounem.

Slovák Tomáš Kopecký před Tomášem Vokounem
Slovák Tomáš Kopecký před Tomášem Vokounem

"Být před bránou mi nevadí, občas se dostanete protivníkovi pěkně pod kůži. Někdo to dělat musí a já tuhle práci zbožňuju," radoval se po zápase dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, který k hattricku přidal ještě nahrávku a byl zvolen druhou hvězdou zápasu.

Jako třetí byl vybrán Tomáš Fleischmann, který překonal jako jediný Fleruyho v soupeřově bráně a v utkání přidal ještě dvě nahrávky.

VIDEO: Fleischmannův vítězný zásah.

Florida - Pittsburgh 6:4 (1:0, 3:4, 2:0)
Branky: 14., 24. 59. Kopecký (na druhou Fleischmann), 29. Campbell, 29. Goc (Fleischmann), 44. Fleischmann - 21. Neal, 30. Jeffrey, 35. Martin, 40. Kunitz. Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh 28:54 minuty, inkasoval čtyři branky z 22 střel a úspěšnost zásahů měl 81,81 procenta. Střely na branku: 36:34. Diváci: 17:378.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud