6. března 2013 • 10:32

Výměna generací. Kundrátek zažil večer snů v den, kdy byl Hamrlík odstaven

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak symbolické. Washington zapsal na listinu nechráněných hráčů 38letého Romana Hamrlíka, který je se svými 1383 starty českým rekordmanem v počtu odehráných zápasů v NHL. Pár hodin poté rozvlnil poprvé v kariéře síť o patnáct let mladší Tomáš Kundrátek, který právě vedle zkušeného matadora v obranné dvojici loni debutoval.



Tomáš Kundrátek vyskakuje pro puk v utkání s WinnipegemFoto Reuters
Loni stihl odehrát pouhých pět utkání, letos už byl povolán natrvalo z farmy jako právoplatný člen základní sestavy Capitals. Rodák z Přerova Tomáš Kundrátek si teď, po 25 duelech v nejlepší hokejové lize světa, během nichž vyslal pět gólových přihrávek, připsal premiérový gól.

Navíc důležitý. Přispěl totiž k senzačnímu obratu Washingtonu, který po tragické úvodní třetině prohrával s Bostonem už 0:3. Kundrátek svým gólem zhruba v polovině zápasu snižoval na rozdíl jediné branky, když ihned po vyhrané buly v útočném pásmu vyslal přesnou střelu tahem mimo dosah Raskovy lapačky.

VIDEO: Na Kundrátkův premiérový zásah nedosáhl Rask

"Měl jsem radost, jakoby to byl vítězný gól v play off. Byl to můj první gól v NHL, budu si ho pamatovat po zbytek života," radoval se.

Roman Hamrlík, jeden z nejzkušenějších českých hráčů v zámořské NHL, teď bude čekat na nové angažmáFoto Barbora Reichová Sport
Domácí dokázali nakonec utkání dotáhnout až do prodloužení, v jehož první minutě byl Kundrátek na začátku vítězného gólu Erica Fehra. Ten byl nakonec vyhlášen první hvězdou večera, český bek si vysloužil třetí místo.

Paradoxně tak zažil svůj nejlepší zápas v NHL v den, kdy dal Washington najevo, že už nepočítá se službami Romana Hamrlíka. Kundrátkova velkého učitele, vedle něhož poprvé nastoupil mezi elitou.

A své šance se chopil na výbornou. Spolehlivými výkony si řekl o pevné místo v obraně, kde bylo najednou přeplněno. A pakovat se musel právě jeho velezkušený krajan...

VIDEO: Kundrátek rozjel vítěznou akci v prodloužení

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud