25. března 2013 • 10:24

Krádež za bílého dne! Pavelcova lapačka oloupila soupeře o gól

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lapačka hokejového brankáře dokáže být často mimořádně mocnou zbraní. Pokud s ní navíc pracuje někdo jako Ondřej Pavelec, stává se z ní nástroj, který puky pohlcuje jako černá díra. Své umění znovu ukázal v utkání proti Tampě Bay, když úžasným zákrokem vychytal Coryho Conachera. A odměnou mu byl aplaus ve stoje.



Celou situaci odstartovala chyba domácího Evandera Kanea při rozehrávce. Puk zachytili hráči Tampy Bay a po jediné přihrávce se Conacher na bránu řítil sám, nikým neobtěžován. Nabídnutou šanci však proměnit nedokázal. V cestě mu totiž stála zeď jménem Pavelec a jeho magická lapička.

"To byla loupež, říkám vám!" křičel do éteru nadšený komentátor televizního přenosu, zatímco diváci v aréně vstali, aby českému brankáři zatleskali.


Conacher se sice později v utkání přeci jen střelecky prosadil, i díky předešlému Pavelcovu zákroku však Jets udrželi vedení a vyhráli 3:2.

"Už dlouho je naším asi nejlepším hráčem," chválil svého pětadvacetiletého svěřence po zápase kouč Claude Noel. "Hraje výborně a opravdu nám pomáhá. Svoji roli zvládnul lépe než skvěle."

Winnipeg v současnosti vede Jihovýchodní divizi a už ve své druhé sezoně po návratu do NHL může pomýšlet na postup do play off. Jeho úspěch je v nemalé míře právě Pavelcovou zásluhou.

VIDEO | Podívejte se na Pavelcův skvělý zákrok lapačkou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud