2. dubna 2013 • 20:32

Co čeká Jágra v Bostonu? Tým, kterému velí obr Chára

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doteď se v Dallasu bál, zda mu neunikne účast v play off. V Bostonu by podobné starosti Jaromíra Jágra trápit neměly. Jeho nový klub v NHL má mnohem vyšší ambice. Co byste měli vědět o dalším působišti nejsledovanějšího českého hokejisty v zámořské soutěži?



Jak si Boston zatím vede?

Ambice Bostonu leží mnohem výš, než je tomu u Dallasu. Stačí si porovnat postavení obou týmů v tabulkách jejích konferencí. Boston se drží ve Východní konferenci na čtvrtém místě a už se pomalu může chystat na vyřazovací souboje, zatímco Dallas se po sérii nepřesvědčivých výsledků naopak účast v play off uniká a v Západní konferenci spadl až na 12. místo.

Bude mít Jágr české spoluhráče?

Také v dalším zámořském působišti najde Jágr v kabině parťáka, se kterým si bude moci popovídat v rodné řeči. Útočníka Davida Krejčího draftoval Boston v roce 2004, za Bruins poprvé nastoupil v lednu 2007. Pozice rodáka ze Šumperku se pak rychle zlepšovala. Při triumfu ve Stanley Cupu před dvěma lety se stal dokonce nejproduktivnějším hráčem play off.

S jakými hvězdami bude Jágr hrát?

Kromě Krejčího je pro české fanoušky nejznámějším jménem ze soupisky Bostonu určitě Zdeno Chára. Slovenského obránce na ledě nepřehlédnete nejen kvůli jeho výšce (206 cm), šestinásobný účastník All Star Game je přirozeným lídrem týmu a jeho kapitánem. Za zmínku stojí určitě také kanadský centr Patrice Bergeron, který je v této sezoně zatím nejproduktivnějším hráčem Bostonu. Během výluky NHL za České Budějovice nastupoval kanadský obránce Andrew Ference.

Na jakém stadionu bude Jágr hrát?

O popularitu i stadion se Boston Bruins dělí ve svém městě se slavným basketbalovým týmem Boston Celtics. TD Garden byla otevřena v roce 1995 a její kapacita pro hokejové zápasy činí 17 585 diváků.

Kdo bude Jágra trénovat?

Kanaďan Claudie Julien toho jako hráč nedokázal zdaleka tolik jako trenér. V osmdesátých letech ve dvou sezonách hrál v obraně Quebec Nordiques, jinak působil v nižších soutěžích. Před Bostonem už trénoval v Montrealu a New Jersey, kde dostal překvapivě vyhazov už během první sezony. V Bostonu je na lavičce už od roku 2007 a je podepsaný i pod triumfem ve Stanley Cupu před dvěma lety.

Český útočník David Krejčí zvedl před dvěma lety v bostonském dresu Stanley Cup
Český útočník David Krejčí zvedl před dvěma lety v bostonském dresu Stanley Cup

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud