5. dubna 2013 • 13:30

Jágr mění oslavy gólů: Už nesalutuje, teď vyplazuje jazyk!

Autor: mto, lbc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Už nesalutuje, ale směje se a vyplazuje jazyk. Český hokejový útočník Jaromír Jágr odložil v posledních měsících svou charakteristickou oslavu vstřelené branky, góly ale dokáže sázet i nadále. Naposledy se o tom přesvědčil Martin Brodeur, kterého legendární Čech překonal šťastným odrazem od brusle a ve svém prvním utkání za Boston rozhodl o výhře Bruins 1:0.



Jágrovu typickou gólovou oslavu znal jednu dobu snad každý hokejový fanoušek na světě. Aby také ne, když ofenzivní fantom dokázal nastřílet i 62 branek za sezonu! V dresu Penguins zformoval z jednoduchého pohybu svou charakteristickou značku, jejíž napodobování ze strany jiných hráčů je dodnes vnímáno jako trapas a neúcta k legendě.


Ve Washingtonu, kam přestoupil v roce 2001, se svou oblíbenou oslavou přestal, po návratu do NHL v dresu Flyers ji ale neočekávaně znovu oživil a bavil fanoušky salutováním po celou sezonu.

Letos ji zatím ještě nepředvedl, čehož v Dallasu litovali kromě fanoušků i spoluhráči. "Jediné co u Jágrových gólů chybí, je jeho salutování. Občas by to měl zase vytáhnout," postěžoval si po jednom zápase Dallasu jeho dnes už bývalý kapitán Brenden Morrow.

Čekání na první zasalutování pokračuje i po přestupu do Bostonu. Svou první branku v novém dresu v noci na pátek nicméně Jágr oslavil vyplazeným jazykem. Že by první záblesk nové tradice?
Fanoušci si legendu v novém dresu hned museli zvěčnit.
Fanoušci si legendu v novém dresu hned museli zvěčnit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud