Jakub Hlaváč
9. dubna 2013 • 13:48

Crosby hubne. Se zlomenou čelistí totiž hvězda nesmí kousat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polyká mléčné koktejly, kousat mu zakázali. Sidney Crosby zase trpí. Po otřesech mozku ho pro změnu trápí roztříštěná čelist. Nejproduktivnější hráč NHL a kapitán Pittsburghu zatím na led nemůže, alespoň ho však pustili z nemocnice.



Smál se, ale tentokrát to bylo hodně bolestivé. Sidney Crosby má sdrátované kosti v obličeji, každý špatný pohyb se mění v utrpení. Zranění utrpěl 30. března, nyní už se prý cítí o poznání lépe. Na zápasy si přesto ještě nějaký čas počká.

Odražená střela spoluhráče Brookse Orpika mu v tváři napáchala nepříjemné škody. Dva dny ho rovnali v nemocnici, aby eliminovali následky. Kanadská superstar se to snaží brát pozitivně, co jí také zbývá…

Crosby se těžko sbíral z leduFoto Reuters

„Daří se mi lépe a lépe. Byl to zvláštní odraz, kotouč jsem vůbec neviděl. Jenom cítil,“ vyprávěl olympijský vítěz z Vancouveru. Doktoři si ho na prohlídku znovu pozvou na konci týdne a zváží povolení k tréninku.

Teď by na něj pětadvacetiletý forvard asi neměl ani sílu. Jediné, co může pozřít, jsou mléčné koktejly. „Zážitek nic moc,“ smál se. Tedy zkoušel to. „Hubnu, není možné si hmotnost udržet,“ bědoval. Ale celkově byl v dobrém rozpoložení.

Především proto, že zdravotníci vyloučili možnost otřesu mozku. Právě problémy s hlavou Crosbymu sebraly velkou část posledních dvou sezon. I proto je teď s návratem hodně opatrný. Nic neuspěchat.

„Netrápí mě zuby. Trápí mě, že nemůžu hrát. Chci být zpátky co nejdřív, ale až poté, co bude všechno v naprostém pořádku a nebude to zbytečné riziko,“ prohlásil jednoznačně. Léčení si může dovolit Penguins si i bez něj zajistili postup do play off.

Před boji o Stanley Cup by měl být šéf týmu zpět ve formě. Pak chce mužstvo s Vokounem, Fleurym, Malkinem, Letangem, Iginlou a dalšími podniknout frontální útok na Pohár. Snad jen právě zdraví je může zastavit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud